Hyppää pääsisältöön

Vogue – muotitoimittajien mahti

Vogue – muotitoimittajien mahti (In Vogue: The Editors Eye, Yhdysvallat, 2012)
Vogue – muotitoimittajien mahti (In Vogue: The Editors Eye, Yhdysvallat, 2012) Kuva: Vogue – muotitoimittajien mahti (In Vogue: The Editors Eye, Yhdysvallat, 2012) vogue – muotitoimittajien mahti

Voguen muotitoimittajat ovat aina olleet merkittäviä muotimaailman vaikuttajia. Lehden kuvat ovat heidän luomuksiaan. Vuosien varrella tapahtuneet muutokset yhteiskunnassa ja naisen asemassa heijastuvat työn jäljessä.
Teema lauantaina 8.10. klo 23.15. Areenassa 30 päivää

Dokumentti kertoo Vogue-lehden legendaarisista muotitoimittajista (fashion editors). He päättävät, miltä lehden muotikuvat näyttävät – keitä niissä esiintyy, missä, miten ja missä vaatteissa.

Suunnittelutyö on perusteellista puuhaa, kun kaikki editorit ovat suuria persoonia ja suhtautuvat työhönsä taiteilijan intohimolla. Vuosikymmenten aikana tapahtuneet muutokset yhteiskunnassa ja naisen asemassa heijastuvat myös kuviin.

Dokumentissa ovat haastateltavina muun muassa Voguen päätoimittaja Anna Wintour, nykyiset ja entiset muotitoimittajat Grace Coddington, Tonne Goodman, Polly Allen Mellen, Carlyne Cerf de Dudzeele, Camilla Nickerson, Phyllis Posnick ja Babs Simpson, Voguen mallina toimineet Nicole Kidman ja Sarah Jessica Parker sekä muotisuunnittelijat Alber Elbaz, Nicolas Ghesquière, Marc Jacobs ja Vera Wang.

Dokumentti on valmistunut vuonna 2012 Vogue-lehden 120-vuotisjuhlan kunniaksi.

  • Vogue – muotitoimittajien mahti (In Vogue: The Editors Eye), USA 2012. Ohjaus Fenton Bailey & Randy Barbato.

Lue lisää:

Teeman muotiviikko 2016

Diorin pukuja, Borsalino-hattuja, tennarihulluja, retroa, valkokankaan pukuloistoa. Muotiviikon ohjelmat ovat nyt Areenassa!

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa