Hyppää pääsisältöön

Wonder Woman tuli kaapista, ja se ei oikeastaan ole mikään iso juttu

Nyt se on virallista, kun tarinan kirjoittajakin sen sanoo.

Gal Gadot Wonder Womanina uudessa elokuvassa, joka saa ensi-iltansa kesällä 2017. // Kuva: DC Entertainment

Wonder Woman on queer.

Se ei ehkä ole yllätys sarjakuvadiggareille tai supersankarin faneille, mutta nyt tieto on myös virallisesti vahvistettu.

Sarjakuva-kirjoittaja Greg Rucka, joka tällä hetkellä kirjoittaa Wonder Womanin tarinaa DC:lle, antoi hiljattain haastattelun Comicosity-lehdelle. Haastattelussa Rucka totesi, että totta kai Wonder Womanilla eli amatsonien prinsessa Dianalla on ollut suhteita samaa sukupuolta olevien kanssa: Asuuhan hahmo Themysciralla, jossa kaikki asukkaat sattuvat olemaan naisia.

Ruckan mukaan "amatsonit eivät katso tosiaan ja totea jonkun olevan "homo", koska koko konseptia ei ole edes olemassa."

Themyscira on sarjakuvissa paratiisi, johon Ruckan mukaan kuuluu täydellinen muiden hyväksyminen: ketään ei tuomita esimerkiksi ulkonäön, tyylin, painon tai sen perusteella, keneen sattuu rakastumaan. Rucka jatkoi toteamalla, että ilmiselvästi Wonder Woman on ollut suhteissa naisten kanssa.

Supersankarit herättävät kuumaa yhteiskunnallista keskustelua: Onko meillä naissupersankareita? Onko meillä rodullistettuja supersankareita? Supersankarit ovat täydellisiä esikuvia, joten ne herättävät kysymyksen siitä, kuka kelpaa esikuvauksemme ja sankariksi. Twitterissä Wonder Womanin seksuaalisen suuntautumisen "virallistus" otettiinkin vastaan ilolla:

Myös esimerkiksi Kellarin kunkku -sarjasta julkisuuteen noussut standup-koomikko Patton Oswalt twiittasi aiheesta:

Joukkoon mahtui kuitenkin myös niitä, joille uutinen amatsonisoturin seksuaalisuudesta oli vaikeaa purtavaa. Greg Rucka itse sai haastattelustaan kitkerää palautetta ja twiittasi pian artikkelin ilmestymisen jälkeen näin:

Wonder Woman nähtiin valkokankaalla elokuvassa Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Oman nimikkoelokuvan sankari saa kesällä 2017. Tuleeko Wonder Woman "kaapista" esimerkiksi tulevassa leffassa tai sarjakuvissa?

Ehkä ei, ainakaan Ruckan kirjoittamissa sarjakuvissa. Ruckan mukaan Wonder Woman toteamassa suureen ääneen "Olen bi!" olisi vain huonoa kirjoitustyötä, eikä seksuaalisuus ole hahmon tarinan kannalta olennainen pointti.

Lue Ruckan pitkä haastattelu englanniksi Comicosity-lehdessä täältä.

Lue lisää:

The Walking Dead, Wonder Woman, Justice League ja monta muuta – katso tärkeimmät Comic Conissa julkaistut trailerit