Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Teema säilyy vahvana

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Suomen Kuvalehden blogin kommenttiosastossa 30.9.2016

Kalle Kinnunen kirjoitti Suomen Kuvalehden blogissaan (30.9) huolensa Yle Teeman kohtalosta Ylen televisiotarjonnan uudistuksessa.

Yle Teema on yksi Suomen arvostetuimmista mediabrändeistä, ja on sitä myös tulevina vuosina. Kanava on Suomen ainoa kulttuurin erikoiskanava, sitä ei olla lakkauttamassa eikä amputoimassa.

Suunnitelman mukaan perinteisen television puolella Yle Fem ja Yle Teema jakavat kanavapaikan. Nämä kaksi vahvaa brändiä säilyvät edelleen. Teeman kaikki keskeinen sisältö sopii myös tulevalle jaetulle kanavapaikalle. Ohjelma-aika jaetaan kahden kanavan kesken ja esimerkiksi uusintojen määrä parhaaseen katseluaikaan vähenee. Yle Areenasta Teeman sisällöt löytyvät entistä paremmin katsottavaksi juuri silloin kuin itselle parhaiten sopii.

Ilmeisesti väärinkäsitykseen perustuen blogissa arveltiin, että uudistuksen myötä Teeman ja Femin budjetteja jaettaisiin entistä enemmän ruotsinkieliselle sisällölle. Tämä ei pidä paikkaansa. Uudistuksella ei ole merkittävää vaikutusta Yle Teeman ja Yle Femin ohjelmistobudjetteihin. Molempien ohjelmistoja tehdään nykytasoisin resurssein.

Yle Teeman asema itse asiassa jopa vahvistuu, kun sitä kehitetään vastaamaan entistä paremmin ihmisten muuttuviin median käyttötapoihin. Laaja-alainen käsitys kulttuurista säilyy. Teema tarjoaa edelleen kulttuuria, populaarikulttuuria, musiikkia, elokuvia, historiaa ja tiedettä.

Kirjoittaja esitti huolensa myös ruotsinkielisen väestön palveluista. Uudistus varmistaa, että Yle Fem säilyy vahvana, vaikka katselutavat muuttuvat. Ruotsinkielistä sisältöä on saatavilla ajasta, paikasta ja välineestä riippumatta.

Katsojien valinnanvapaus etenkin Yle Areenassa kasvaa, mutta Teeman ja Femin keskeiset sisällöt säilyvät myös perinteisessä televisiossa. Uskomme, että tuleva kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Palvelu paranee.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö, Yle