Hyppää pääsisältöön

Räppärit saivat rap-musiikkia mollanneen Frederikin musavideolleen riimittelemään: "Ihan sulavasti hän siinä vetää"

Frederik näyttää suhtautuvan räppiin hieman myötämielisemmin kuin aiemmin kesällä.

Viime kesänä suomidiskon kuningas Frederik ruoti armottomasti räppiä.

- Siinä ei ole mitään järkeä, laulaja tokaisi Kouvolan Sanomien haastattelussa.

Artistin mielipiteet saivat räppiväen lähinnä hymähtämään, mutta pyysipä Basso-radiokanava Frederikin avaamaan mielipiteitään rap-ohjelmassaan. Basson haastattelussa keskustelu pyöri rap-lyriikoissa, joita diskokuningas oli aikaisemmin mollannut.

Nyt Frederik on päässyt kokeilemaan räppäämistä myös itse, sillä artistin voi bongata lauantaina julkaistulta rap-musiikkivideolta 30Kymppinen.

Mutta kuka tai ketkä saivat Frederikin innostumaan räpistä?

Taustalla on tamperelaislähtöinen rap-kaksikko Hyvät Herrat, jonka jäsenet Sir Torsti ja Kari Jurri ovat tehneet pitkään räppiä omaksi ilokseen. Taustalla on muutamia julkaistuja mix tapeja, mutta suursuosiota kaksikko ei ole sen kummemmin tavoitellut.

Viime vuonna Hyvät Herrat -duon jäsenet juhlivat kumpikin 30-vuotissynttäreitään. Siksi kaksikko halusi palata sorvin ääreen ja tehdä oman versionsa Frederikin klassikkobiisistä Kolmekymppinen.

Aluksi duo teki kappaleesta oman sovituksensa, mutta pian alkoi itää idea siitä, miten hienoa olisi saada mukaan Frederik itse.

- Sain yhdeltä tutulta Frederikin puhelinnumeron ja soitin hänelle. Esittelin idean, ja hän vastasi heti, että mikä ettei, Sir Torsti kertoo YleX:lle.

30Kymppisen musavideolla ollaan sekä räpille että Frederikille ominaisissa tunnelmissa. Artistit paistattelevat naisjoukon ympäröimänä, ja varsin samankaltaista kuvastoa löytyy esimerkiksi Reetun Yön sudet -biisin videolta.

30Kymppinen-videon loppupuolella nähdään Frederikin rap-taidonnäyte, kun tämä riimittelee oman versensä.

- Emme olleet studiossa paikalla, kun hän äänitti oman osuutensa, mutta ihan sulavasti hän siinä vetää, Sir Torsti toteaa.

No, muuttuiko Frederikin käsitys räpistä?

- Varmasti, riippuu tietysti siitä, kenen kanssa ja millaista räppiä tekee. Meidän yhteistyö sujui kaikin puolin hyvin. Ei Frederik varmastikaan kaikesta räpistä tule tykkäämään niin kuin en minäkään, Sir Torsti sanoo.

Hyvät Herrat aikoo tulevaisuudessakin jatkaa yhteistyötä Frederikin kanssa. Diskomestarilla on työn alla uutta musiikkia, johon saattaa istua myös uusi yhteistyöprojekti rap-duon kanssa.

- Me itse tehdään nyt lisää biisejä ja videoita. Tämä musavideo on ottanut hyvin tuulta alleen, mutta monia taitaa kiinnostaa lähinnä se Frederikin touhu, Sir Torsti pohtii.