Hyppää pääsisältöön

Rachel Khoo: Ruokatuliaisia maailmalta

Brittiläinen tv-kokki Rachel Khoo sarjassaan Ruokatuliaisia maailmalta.
Brittiläinen tv-kokki Rachel Khoo sarjassaan Ruokatuliaisia maailmalta. Kuva: Yle/BBC Rachel Khoo,Yle TV2,ruokaohjelmat

Ruokaohjelmat ovat monien mielestä television suola. Kakkonen laittaa lusikkansa soppaan kymmenosaisessa sarjassa Ruokatuliaisia maailmalta, jonka juontajana ja kokkina toimii Rachel Khoo. Ohjelman jaksot ovat katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Juuriltaan malesialais-kiinalais-itävaltalainen Rachel Khoo (s. 1980) on yksi Ison-Britannian tunnetuimmista tv-kokeista ja ruokakirjailijoista. Erityisesti ranskalaiseen keittiöön erikoistunut Khoo lähtee nyt reissulle Eurooppaan sarjassa Ruokatuliaisia maailmalta.

En ymmärrä, miksi valtaosa parhaan esitysajan tv-kokeista on keski-ikäisiä valkoisia miehiä. Minusta kokkauksen ei pitäisi olla mikään poikakerho. Omia ruokasankareitani ovat äidit ja mummot, jotka loihtivat arjen annokset pöytään lyhyessä ajassa. (Rachel Khoo, The Telegraph)

BBC:n tuottama Ruokatuliaisia maailmalta (Rachel Khoo's Kitchen Notebook: Cosmopolitan Cook, 2014) on mutkaton, hauska, kekseliäs ja hyvällä tavalla kepeä ohjelma, joka huokuu eri maiden ja kaupunkien rytmiä.

Kymmenen jakson aikana Rachel Khoo vierailee mm. Istanbulissa, Tukholmassa, Napolissa, Nizzassa ja Barcelonassa. Tutustuttuaan paikallisiin ruokiin Khoo kokkaa niistä omia versioitaan Lontoossa.

Yle on esittänyt Rachel Khoon sarjoja myös aiemmin. Pieni keittiö Pariisissa nähtiin Ykkösellä vuonna 2013 ja Rentoa ruokaa Lontoossa Kakkosella keväällä 2015.

Tutustu Rachel Khoon kotisivuihin, joilla on tietoa sekä hänen ohjelmistaan että kirjoistaan ja myös runsaasti reseptejä (englanniksi).

Kommentit

Yle TV2