Hyppää pääsisältöön

Vieras talossa

Claude (Ernst Umhauer) ja Germain (Fabrice Luchini, selin) elokuvassa Vieras talossa
Claude (Ernst Umhauer) ja Germain (Fabrice Luchini, selin) Claude (Ernst Umhauer) ja Germain (Fabrice Luchini, selin) elokuvassa Vieras talossa teeman elokuvat

François Ozonin ohjaamassa psykologisessa draamassa äidinkielenopettaja kannustaa lukiolaispoikaa kirjoittamaan paljastavia aineita luokkatoverinsa perheen elämästä.
Teema keskiviikkona 9.5. klo 22.00. Areenassa 14 päivää.

Työhönsä kyllästynyt äidinkielen lehtori Germain lukee uuden oppilaansa tekstiä ja vaikuttuu siitä. Sellainen on harvinaista; hän on tottunut pettymään oppilaisiin. Luokan takarivissä istuva Claude viettää aikaa ystävänsä kotona ja tekee tämän kodista tarkkoja havaintoja, joita hän kirjaa ylös. Germain kannustaa oppilastaan jatkamaan ja vakoilemaan ystävänsä perheen elämän intiimejäkin puolia, vaikka aineiden sisältö alkaa pian mennä liian pitkälle.

Elokuva perustuu espanjalaisen Juan Mayorgan näytelmään.

 • Vieras talossa (Dans la maison). O: François Ozon. N: Fabrice Luchini, Kristin Scott Thomas, Ernst Umhauer
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema