Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Villi Kanada

Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa.
Harmaakarhu asustelee Kanadan metsiköissä. Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa. yle tv1

TV1 lauantaisin 5. - 26.8.2017 klo 18.45 - 19.37, uusinta sunnuntaisin klo 8.05 ja perjantaisin klo 15.50
Yle Areenassa 30 päivää

Neliosainen dokumenttisarja esittelee Kanadan villiä luontoa. Sarja matkaa Pohjois-Amerikan mantereelle saapuneiden ensimmäisten tutkimusmatkailijoiden jalanjälkiä.

Tutkimusmatkailijat kohtasivat alueen upeat maisemat ja villin luonnon, jota on tuhansien vuosien aikana muokattu ihmisen tarpeisiin. Silti Kanadan luonto on edelleen täynnä mysteereitä.

5.8. Osa 1: Ikuinen rajaseutu

Joka kevät Kanadan itärannikkolla ryhävalaat saapuvat syömään villakuoreita. Samaan aikaan jääkarhut vaeltavat pakenevan jääpeitteen mukana pohjoiseen.

12.8. Osa 2: Villi länsi

Kanadan länsiosat aina rannikolle saakka ovat vehreitä ja täynnä villielämää. Jaksossa seurataan lohien nousua jokiin ja sitä miten muut lajit hyödyntävät niitä ravinnonlähteenä.

19.8. Osa 3: Sydänmaat

Kanadan sydänmaat sisältävät valtavia metsiä, lukemattomia järviä ja kumpuilevia preerioita. Aikoinaan intiaanikansakunnat ja puhvelit asuttivat lukuisina näitä alueita.

26.8. Osa 4: Jään reuna

Kanadan arktiset alueet ovat jään valtakuntaa. Ne ovat jääkarhulle ihanteellisia maita. Toisaalta lyhyt arktinen kesä on intensiivistä aikaa luonnossa, kun yli puolet merijäästä sulaa.

Wild Canada. Terra Mater Factual Studios, Itävalta, 2014. Lukijana on Ilkka Kilpeläinen. Dokumenttisarja on esitetty edellisen kerran vuonna 2016.

Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa.
Biisonilauma aterioi Banffin kansallispuiston huikeissa maisemissa. Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa. Kuva: Amanda McNaughton yle tv1
Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.