Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Villi Kanada

Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa.
Harmaakarhu asustelee Kanadan metsiköissä. Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa. yle tv1

TV1 lauantaisin 5. - 26.8.2017 klo 18.45 - 19.37, uusinta sunnuntaisin klo 8.05 ja perjantaisin klo 15.50
Yle Areenassa 30 päivää

Neliosainen dokumenttisarja esittelee Kanadan villiä luontoa. Sarja matkaa Pohjois-Amerikan mantereelle saapuneiden ensimmäisten tutkimusmatkailijoiden jalanjälkiä.

Tutkimusmatkailijat kohtasivat alueen upeat maisemat ja villin luonnon, jota on tuhansien vuosien aikana muokattu ihmisen tarpeisiin. Silti Kanadan luonto on edelleen täynnä mysteereitä.

5.8. Osa 1: Ikuinen rajaseutu

Joka kevät Kanadan itärannikkolla ryhävalaat saapuvat syömään villakuoreita. Samaan aikaan jääkarhut vaeltavat pakenevan jääpeitteen mukana pohjoiseen.

12.8. Osa 2: Villi länsi

Kanadan länsiosat aina rannikolle saakka ovat vehreitä ja täynnä villielämää. Jaksossa seurataan lohien nousua jokiin ja sitä miten muut lajit hyödyntävät niitä ravinnonlähteenä.

19.8. Osa 3: Sydänmaat

Kanadan sydänmaat sisältävät valtavia metsiä, lukemattomia järviä ja kumpuilevia preerioita. Aikoinaan intiaanikansakunnat ja puhvelit asuttivat lukuisina näitä alueita.

26.8. Osa 4: Jään reuna

Kanadan arktiset alueet ovat jään valtakuntaa. Ne ovat jääkarhulle ihanteellisia maita. Toisaalta lyhyt arktinen kesä on intensiivistä aikaa luonnossa, kun yli puolet merijäästä sulaa.

Wild Canada. Terra Mater Factual Studios, Itävalta, 2014. Lukijana on Ilkka Kilpeläinen. Dokumenttisarja on esitetty edellisen kerran vuonna 2016.

Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa.
Biisonilauma aterioi Banffin kansallispuiston huikeissa maisemissa. Neliosainen sarja kuvaa Kanadan villiä luontoa. Kuva: Amanda McNaughton yle tv1
Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.