Hyppää pääsisältöön

Pako pimeydestä – brittitrillerisarja menneisyyttään pakenevasta poliisista

Uusi neliosainen psykologinen brittitrilleri pohtii, voiko menneisyyden jättää taakseen.
Poliisin työn jättänyt Claire Church (Anne-Marie Duff) joutuu kohtaamaan menneisyytensä, kun entinen esimies, rikoskomisaro John Hind (Johnny Harris) pyytää apua. Uusi neliosainen psykologinen brittitrilleri pohtii, voiko menneisyyden jättää taakseen. Kuva: BBC 2015 yle tv1

TV1 lauantaisin 20.1. - 10.2.2018 klo 22.15 - 23.15
Yle Areenassa 7 päivää

Entinen poliisi Claire Church jätti 16 vuotta sitten lupaavan uran Manchesterissa. Hän pakeni paineitaan syrjäiselle Skotlannin saarelle. Claire joutuu kohtaamaan menneisyytensä, kun entinen esimies, rikoskomisaro John Hind pyytää apua.

Neliosainen psykologinen brittitrilleri Pako pimeydestä (16) pohtii, voiko menneisyyttään paeta.

Sarjan päärooleja näyttelevät Neitsytkuningatar- ja Seinää vasten -sarjoista tuttu Anne-Marie Duff sekä Fortitude-sarjasta tuttu Johnny Harris.

Uusi neliosainen psykologinen brittitrilleri pohtii, voiko menneisyyden jättää taakseen.
Claire Church (Anne-Marie Duff) ja miehensä Norrie Duncan (Richard Rankin) asustavat syrjäisellä Skotlannin saarella Uusi neliosainen psykologinen brittitrilleri pohtii, voiko menneisyyden jättää taakseen. yle tv1

Paluu menneisyyteen

Entinen esimies pyytää Clairen apua vanhassa murhatutkimuksessa, joka on hiljan saanut lisävalaistusta. Kyseessä on juttu, jota Claire viimeisinä töinään tutki. Claire on viettänyt viimeiset vuodet tyttärensä ja miehensä kanssa, eikä innostu ajatuksesta palata ahdistaviin tapahtumiin.

Vasta uusi, samanlainen murha saa Clairen palaamaan Manchesteriin ja kohtaamaan menneisyytensä, jota pakoon hän ei ole päässyt edes pienellä saarellaan.

Sarjan muissa rooleissa nähdään Richard Rankin (Kenttäsairaalan sisaret), Luke Newberry, Caroline Lee-Johnson, Lyndsey Marshal ja Ben Batt.

From Darkness. Käsikirjoitus: Katie Baxendale. Ohjaus: Dominic LeClerc. Tuotanto: BBC North, Britannia, 2015. HD Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.