Hyppää pääsisältöön

Valtion tapoja ärsyttää tahallaan [Osa 7^(N!+1) ]

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Kajon yläpuoli, kierosta katsoen. Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Valtion tapoja ärsyttää tahallaan [Osa 7^(N!+1) ]

Valtion tapoja ärsyttää tahallaan (Including, but not limited to:)

Muovihenkareihin laitettu, erityisen päähänkäyvä kalinaäääni!

Auton hyvä sisälämpö on tasan 18,5 astetta. Miksi ei laiteta jo valmiiksi tehtaalla sitä! Säästyisi monia nappuloita, ja nappuloiden vääntämis-aikaa itseltä. Ei tässä ole aikaa samoja nappuloita eestaas väännelä kuin joku tutka-upseeri.

Edellinen askukas poltti tupakkaa huoneustossa. Miksi poltti. Ei olisi polttanut!

Jos alkaa tutkia pisamia käsistään tms, niitä näyttää aina tulleen lisää. Ja tussilla numerointi hankautuu suihkussa pois!

Muovihenkareihin laitettu lattialle-tippuma-ominaisuus.

Muovihenkareihin laitettu naisviiraus, että naiset laittavat henkarin kaappiin koukku milloin nuin- milloin taas näin päin. Aivan saakelia on se päin-olon eritys!!

Muovihenkareihin laitettu toisiinsa-ja-kaikkeen-takertuma-ominaisuus, etenkin jos siellä täällä on henkari laitettu tankoon koukku väärin päin. Yksinänsä-itku-tappeluksi menee, kun yrittää erilleen heitä kiskoa, ja palaa hermo.

Muovihenkareihin laitettu ominaisuus viedä mahdollisimman paljon tilaa, silti tuottaen vain minimi-avun.

Muovihenkareihin laitettu ominaisuus kätkeä piilomurtuma, niin että kun sille ripustaa palttoon, henkarin olkapää pettää kaulan vierestä ja paltto putoaa maahan kuin sonta koiran persiistä, ja henkari pyörii parketille kolisemaan aamuneljältä, ja uudestaan aamuviideltä, kun virtsausreissulla astuu sen päälle ja se ampuutuu jalan alta pitkin parkettia kalisten, räklättäen ja rolisten, iskeytyen patteriin känggg!

Miksi lentoemännät näyttävät koneessa miten se tyhjä kelluntaliivi täytetään nykäisemällä naruista, vaikka sitä ei saa täyttää vielä koneessa ollessaan.

Kun siitä esittelystä jää mieleen vain se nykäisyliike, ja heti jos alkaa lentö-hermostua joku, niin mielessä on vain että pitää kiskoa sen kelluntaliivin naruista. Ja kohta on oranssi-pulleana yli puolet koneen matkustajista! Ja loput tietenkin seuraavat enemmistön esimerkkiä, paitsi lentö-emäntä, joka kirkuu kädet tukassa ja sitten puree peukalonhankaansa, hammm!, ja alkaa tasakäsin intiaanirummuttaa käsimatkatavaraluukkujen kansia, 4/4 tahtilaji, aksentit aina ykkösellä: Kang-kang-kang-kang, Kang-kang-kang-kang, Kang-Kang....

Miksi ei ikinä muista, onko englannintorvi vai oboe se, jossa on sellainen jaanaava nenä-ääni? Niinkuin on se ääni jollain joka valittaa jostain asiasta vaikka on jo itsekin kyllästynyt siitä naukumaan. Tehokas on se ääni.

Mutta Tuuba on oikea torvi! Etenkin semmoinen über-Tuuba, joka kiertää soittajan ympäri 3¾ kertaa. Ja vetopasuuna! Niistä jos saisi vielä savua tulemaan kun oikein röyryyttää sitä tuubaa ja soittaa poaaata vetopasuunalla, niin siinä mieli herkistyisi! Että sillä tavalla se lenteleepi Korsakovin-psykoottinen Kimalainen! Yolo!

Hauska sana on "Lackadaisical". Voitaisiin kai suomentaa "Lötkö ja innoton". Tai: "sohvaperunaisa", "musakoiso", "pankkovävyisä", tms." Kait.

Tuntuukohan sienistä, kun ne katselevat omaa jalkaansa ja täten maata kohti, että koko maapallo riippuu niiden varassa?

Sanoo sieni naapurilleen:

"-Jarkko, kumma että meitä ei väsytä tämän enempää, vaikka maapallo riippuu meistä kahdesta, ja Ovaskaisesta tuolla kauempana."

"-Niin! Me ollaan sitkeitä sissejä! Siis nimenomaan me kaksi. Ovaskainen on jotenkin niin.. ..lackadaisical.. "

Miksi pitää ärsyttää kansaa niin, että meinaa tulla aivastus mutta ei tulekaan.

Ja varsinkin jos on itse keskeyttänyt toisen puheen, näyttäen kädellä, että aivastan justiinsa, oota hetki, niin kun se aivastus ei tulekaan, niin tuntuu, että jää jotenkin aivastuksen velkaa sille keskeytetylle. Kun muuten se voi luulla että itse huijasi sitä, vallanhimoissaan.

"Kunnasniemi" on hyvä ja asiallinen paikannimi. "Kempele" on siinä ja siinä.
Mutta hevi-metallisteja on täytynyt olla jo kauan, kauan sitten.

Kun, kuka muu kuin hevimetallihenkilö laittaisi paikkakunnalle nimeksi "Röölä".

Mutta hevi-metallistit tietävät, että niille ei ala joku kunnanjohtaja tai elinkeinoasiamies nimi-asiasta ryppyilemään, vaan ne kunnallis-luikkivat hevaristejä pylvään taakse piiloon. Että shh, ollaan hiljaa, Rauno, säästyy henki.

Pienillä mailla on harvoin isoja pääkaupunkeja, mutta isoilla mailla voi olla pieni pääkaupunki. Niille kun ei uskalla mennä pienet maat aukomaan päätä.

Esim! Australian kolmessa suurimmassa kaupungissa asuu yhteensä yli kymmenen miljoonaa ihmistä, mutta pääkaupungissa asuu vain runsaat kolmesataa tuhatta. Mitätöntä. Tahallaan ärsytetään pienempiä maita täten!

Lisäksi Australian vaakuna on ylitaiteellinen, mutta onneksi siinä on kenguru ja kamelikurki. Etenkin vasemmalla oleva kenguru on tosi kiva.

Päinvastoin kuin muu mailma, australialaiset nukkuvat päivällä ja tekevät työtä yöllä. Se ei ole hyväksi hipiälle.

Australian motto on.. eh, Australialla ei ole mottoa, edes.

Ja sillä on tosi pieni pääkaupunki.

Sanasta "vohla" minulle tuli pienenä mieleen Lokomon dieselveturin Dv15:n kiertokangen (pyörien yhteenkytkentätangon) vastapainona toimiva "kakunpalapyörä". Tämä tapahtui Kouvolassa.

Tosin todistajia Kouvolan tapahtumasta ei ole enää elossa. (Mahd. vastaväittäjät "suolanneet" todistajat..?)

"Meirami" kuulostaa siltä kuin englantia vasta vähän opiskellut japanilainen yrittäisi sanoa englanniksi että "lähetä minut postissa".

Vaikka olisi pulisongit, ei välttämättä ole hyvä laulu-ääni. Voi olla vaikka miten huono laulu-ääni.

Ja mustat etuhampaat. Ja pyörä, jonka kumia on hätäpaikattu kiertämällä puotinarua yksi tai kaksi pinnanväliä vanteen ja kumin ympäri.

Laulele siinä sitten ylistystä ihanalla äänellä, räntäsateessa!

Pyörä melkein rikki. Ja etuhampaat mustana!

Liikaa vaatii valtio häneltä!

Nimim:

Yksi monten puolesta.

 

Kommentit
  • Tyhmä jo pienenä

    Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

    "Jos ei lasketa sitä, että aikuisessa ihmisessä on lihaa ja luuta enemmän kuin lapsessa, ja laajempi nahka-osa hänellä kuin silkohapsena oli, niin melko vähän muuttuu ihminen elämänsä aikana..."

  • Vaatimaton kertomus ulkoa sisälle tulosta

    Muudan nostalgis-tyypillinen talvi-iltahetki kouluikäisenä.

    "Minulla ei ole sanoja, kypsyyttä vielä valmiiksi ajatella, mitä vuosia myöhemmin, valoja ja maisemaa muistellessani mietin: hämärä, pimenevä maalaismaisema, ja yksinäinen pihavalo - surullisin maisema mitä voi olla, ja samalla se valo niin lohdullinen, yksinäiselle leikkijälle. Kaikki toivo siinä yhdessä valopisteessä..."

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat