Hyppää pääsisältöön

Historia: Suursodan naiset

Sekä kuuluisat että tavalliset naiset toimivat monissa tehtävissä ensimmäisessä maailmansodassa.
Ensimmäisen maailmansodan aikana naisia työskenteli muun muassa ammustehtaissa. Sekä kuuluisat että tavalliset naiset toimivat monissa tehtävissä ensimmäisessä maailmansodassa. yle tv1

TV1 sunnuntaina 19.3.2017 klo 15.05 - 16.00
Yle Areenassa 30 päivää

Marie Curie, Edith Wharton, Mata Hari ja Rosa Luxemburg – kaikki poikkeuksellisia naisia, joista jokainen osallistui ensimmäiseen maailmansotaan.

Sekä kuuluisat että tavalliset naiset toimivat monissa tehtävissä maailmansodan aikana 1914 -18.

Äitien ja vaimojen joukossa oli niin vakoojia, opettajia kuin kirjailijoita. Näiden naisten toiminta paitsi isänmaan myös naisten aseman puolesta on jäänyt unohduksiin.

Dokumentti kuvaa, kuinka naiset puolustivat kotimaataan ja taistelivat vihollista vastaan neljä pitkää vuotta. Dokumentissa nähdään väritettyä arkistokuvaa.

Women At War. Ohjaus: Hugues Nancy ja Fabien Beziat. Tuotanto: Program33/ECPAD/France3/Planète/RTS, Ranska, 2014. Dokumentti on esitetty edellisen kerran vuonna 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.