Hyppää pääsisältöön

Tubettaja Daniel Okas ei päässyt jatkoon Talentissa – nyt hänellä on levydiili Universalin kanssa

Universal Music Finlandin toimitusjohtaja kertoo, että Daniel Okasin musiikkityyliä ei ole vielä lyöty lukkoon.

Kuvakaappaus Daniel Okasin Instagramista.

Daniel Okas tunnetaan YouTuben pianovideoistaan, joita on katsottu satojatuhansia kertoja. Hän tekee kanavalleen myös perinteisempiä Tube-vloggauksia. Isosti Okas nousi esiin kesällä, kun hän oli fiittaamassa Tuulin Justin-biisillä.

Tällä viikolla 18-vuotiaan lahtelaisen musiikkiuransa otti jättiharppauksen eteenpäin, kun Universal Music teki hänen kanssaan levytyssopimuksen.

Kiinnostavaa on se, että Daniel Okas ja Universal eivät ole vielä päättäneet, minkälaista musiikkia hän ryhtyy tekemään, kertoo Universal Music Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen.

- Katsotaan, miten tarina lähtee eteenpäin. Lähdemme miettimään sekä hänen kanssaan että potentiaalisesti Suomen lahjakkaimpien tuottajien kanssa, että millainen musiikillinen visio syntysi, Valtanen sanoo.

Vaikka Daniel Okasin pianovideot ovat suosittuja, olisi aika yllättävää, jos levy-yhtiö alkaisi julkaista tubetähden pianomusiikkia. Tekisikö Okas siis Arttu Lindemanit ja suuntaisi rapin suuntaan? Tätä yhteistyö Tuulin kanssa olisi voinut sopivasti pohjustaa.

Valtanen kuitenkin sanoo, ettei genreä ole päätetty.

- Se on vielä avointa. Kuitenkin musiikkia, joka kuulostaa häneltä itseltään.

Daniel Okas nähtiin hiljattain Nelosen Talent-ohjelman karsinnoissa. Pianonsoitto silmät sidottuna ei tehnyt vaikutusta tuomaristoon, eikä Okas päässyt kilpailussa jatkoon.

Kimmo Valtanen kertoo, että Universal Music näkee hänessä paljon potentiaalia, vaikka Talent-tuomarit päätyivät pudottamaan hänet.

- Ihan ehdottomasti. Tapoja nousta huipulle on monta erilaista. Talent on yksi, tubettaminen on toinen, ja ihan puhtaasti musiikin kautta on kolmas. Ei ole yhtä oikeaa. Me uskomme hänen persoonaansa, nykyiseen tekemiseen ja ennen kaikkea potentiaaliin tulevaisuudessa.

Levy-yhtiöt ovat viime aikoina innostuneet tubettajista. Arttu Lindeman on tehnyt jo isoja hittejä, ja hänen lisäkseen Sony Music on tehnyt Aleksanteri Hakaniemen kanssa levydiilin. Smoukahontas-Saara on tehnyt isoa uraa maailmalla jo parin vuoden ajan.

Valtanen sanoo, että tubettaminen ilman muuta luo edellytyksiä pöhinälle artistin ympärillä. Hänen mukaansa kaikkein tärkeintä kuitenkin on se, onko artistissa musiikillista lahjakkuutta, joka kantaa pitkälle.

- Danielissa sitä ehdottomasti on.

Lue myös:

Aleksanteri Hakaniemi tuli tutuksi tubettajana – nyt hän tekee omaa musiikkia, jolla aikoo yllättää epäilijät 

Ovatko someartistit vain levy-yhtiöiden luomia tähdenlentoja? Neljä väitettä uusista listamenestyjistä

Tubecon lähestyy: Ovatko tässä suomalaisten tubettajien huikeimmat urat?