Hyppää pääsisältöön

Eero Ritala johdattaa tähtinäyttelijät unohtumattomille pikatreffeille

Tommi Virtanen (Eero Ritala) toimii pikatreffien isäntänä.
Tommi Virtanen (Eero Ritala) toimii pikatreffien isäntänä. Kuva: Yle/Inka Hannonen Eero Ritala,eero ritala

Uudessa Rakkautta vain -sarjassa Eero Ritalan esittämä Tommi Virtanen isännöi fiktiivisiä pikatreffejä Suomen rakastetuimmille näyttelijöille Gumbölen kartanossa. Tähtinäyttelijät improvisoivat pikatreffidraamaa itse kehitetyissä fiktiivisissä hahmoissaan, ja tarinan kulku on kaikille yllätyksellistä!

Mukana on uskomaton suomalaisten ikääntyvien näyttelijöiden tähtikaarti: Eeva Litmanen, Rea Mauranen, Sinikka Sokka, Leena Uotila, Kirsti Wallasvaara, Aake Kalliala, Heikki Kinnunen, Heikki Nousiainen, Esko Roine ja Esko Salminen. Eero on erittäin ylpeä ja onnellinen työskennellessään näin suurien taiteilijoiden kanssa. Hän takaa, että ohjelma on erityinen, kun tällaiset legendat on koottu yhteen näyttelemään hyvin intiimejä kohtauksia. Mukana on varmastikin haavekuvia siitä, millaista hahmoa on aina halunnut esittää, mutta mahdollisuutta ei ole vielä tullut, paljastaa Ritala.

Uutuusdraaman tähtinäyttelijäkaarti.
Rakkautta vain -draamasarjan upea näyttelijäkaarti. Uutuusdraaman tähtinäyttelijäkaarti. Kuva: Yle Eero Ritala,Rea Mauranen,Eeva Litmanen,Sinikka Sokka,Leena Uotila,kirsti wallavaara,Aake Kalliala,Heikki Kinnunen,Heikki Nousiainen,Esko Roine,Esko Salminen
Tämä ei ole realitya, vaan puhdasta draamaa.― Eero Ritala

Rakkautta vain -sarjan lähtöasetelma on Tommi Virtasen järjestämä pikatreffitapahtuma ikääntyville. Tommin hahmo muotoutuu tarinan edetessä, eli kuvauksissa ei ollut valmista käsikirjoitusta. Kaikki näyttelijät ovat kehittäneet hahmonsa yhdessä ohjaaja Laura Joutsin kanssa. Kyseessä ei siis ole uusi reality-formaatti, vaan Rakkautta vain -sarja on puhdasta draamaa, Eero Ritala korostaa.

Annan ihmisille mahdollisuuden rakastua.― Eero Ritala

Kuvauksissa tuli yllätyksiä niin Eerolle kuin muillekin kymmenelle pikatreffailijalle. Muiden improvisoimilla repliikeillä ja toiminnalla on vaikutus myös Eeron esittämään hahmoon. Eero uskoo, että hänen hahmonsa luo ilmapiirin, jossa treffailijat saavat olla rentoina ja avoimina. Ritala pitää Tommi Virtasen päätehtävänä sitä, että treffeillä voi keskittyä vain toiseen ihmiseen – antaa mahdollisuuden rakastumiselle. Eero on erityisen innostunut tähtikaartin luomista roolihahmoista, ja toivoo näkevänsä lemmen leiskumista, konflikteja ja pariutumista.

Eeron hahmo, Tommi Virtanen on saanut vaikutteita Lemmenlaivan 70-luvun versiosta ja ruotsinlaivan deittivetäjistä, mutta Tommi on selkeästi korkean profiilin treffi-isäntä. Haastoimmekin Tommin improvisaatioon Rakkautta vain -sarjan henkeen. Mikä on paras deittivinkki, ja mitä on rakkaus? Katso, millainen on Tommi Virtanen!

Rakkautta vain kaikki jaksot Yle Areenassa 10.6.2017 sekä Yle TV1:ssä lauantaisin klo 21.15.

Rakkautta vain -sarjan Ylelle tuottaa Kaiho Republic.

Kommentit
 • Monster – raakuutta, kauneutta ja synkkiä salaisuuksia

  Norjalaistrilleri, jossa luonto on pääroolissa.

  Trillerisarja Monster sijoittuu kuvitteelliseen kylään Pohjois-Norjassa, jossa luonto on kaunis mutta ankara. Kun nuori tyttö katoaa ja hänen poikaystävänsä murhataan, mullistaa se pienen yhteisön, jolla jo ennestään on synkkä menneisyys.

 • Kun vanhemman on vain pysyttävä hengissä – Psykoterapeutti Janna Rantalan ajatuksia Karppi-sarjan lapsista ja vanhemmista

  Miten tragediasta selviää?

  Karppi-sarjassa yhdestä murhasta seuraa monta kohtaloa. Päällimmäisenä vanhemmat menettävät puolisonsa, lapset vanhemman. Psykoterapeutti ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri Janna Rantala katsoi sarjan ja havainnoi sen teemoja ammatillisesta näkökulmasta. Miten lapset käsittelevät lapsuuden pahimpia mahdollisia traumoja: vanhemman kuolemaa? Millaisia keinoja vanhemmilla on selvitä traagisesta menetyksestä ja jatkaa arkeaan – pysyä edes hengissä?

 • Märta Tikkasen merkittävät teokset nykypäivänä − Nyt on tunnustamisen aika

  Kirjalijat avaavat suhdettaan Märtä Tikkasen teoksiin.

  Märta Tikkanen on tunnettu rohkeista, omaelämäkerrallisista teoksistaan, jotka ovat kestäneet aikaa ja puhuttelevat myös uusia lukija- ja kirjailijasukupolvia. MÄRTÄ-kuunnelma kuvaa feministisen taiteilijaidentiteetin syntyä aikana, jolloin tunnustuskirjallisuus aiheutti Suomessa skandaaleja. Kysyimmekin Riikka Pulkkiselta, Laura Gustafssonilta ja Selja Ahavalta heidän suhteestaan Märta Tikkasen tuotantoon ja omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen.

 • HasBeen − takana loistava tulevaisuus

  Niklas on kaksikymppinen ja pelkkä hasbeen?

  HasBeen on uusi musaympyröitä käsittelevä draamasarja, joka yhdistää perinteistä tarinankerrontaa ja somesisältöjä. Sarjan verkkokonaisuudessa tarinat jatkuvat ja löydät materiaalia, jota itse sarjassa ei nähdä: kuka imuroi studion ja mitkä biisit valitaan karaokessa?