Hyppää pääsisältöön

Yle seuraa USA:n vaaleja

Ulkolinja esittää juuri vaalien alla valmistuvan dokumentin Clinton vastaan Trump.
Hillary Clinton ja Donald Trump pyrkivät Yhdysvaltain presidentiksi. Uusi kaksiosainen Ulkolinja-dokumentti hahmottaa kahden erilaisen ehdokkaan henkilökuvaa. Ulkolinja esittää juuri vaalien alla valmistuvan dokumentin Clinton vastaan Trump. ulkolinja: clinton vastaan trump

TV1 maanantaina 10.10.2016 klo 3.55 - 5.30 (2. väittely suorana), tekstitetty uusinta klo 12.10 ja jälkianalyysi klo 13.44
TV1 torstaina 20.10.2016 klo 3.55 - 5 (3. väittely suorana), tekstitetty uusinta klo 12.10 ja jälkianalyysi klo 13.45
TV1 keskiviikkona 9.11.2016 klo 2.45 - 9.30 (USA:n presidentinvaali 2016: tuloslähetys)
Katsottavissa Yle Areenassa

Yhdysvaltojen vaalikamppailu kiihtyy, kun presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump kohtaavat vielä kahdessa vaaliväittelyssä ennen marraskuun vaalipäivää.

Kummatkin väittelyt näytetään suorana Ykkösellä ja Yle Areenassa klo 3.55 alkaen. Aamu-tv analysoi tapahtumat tuoreeltaan maanantaina 10.10. ja torstaina 20.10. heti väittelyiden perään jo klo 5.30 alkaen.

Väittelyn antia puretaan katsomalla parhaita paloja ja analysoimalla sisältöä studiovieraiden kanssa. Studiossa nähdään Reijo Lindroos, Matti Apunen ja Kristiina Helenius.

Vaaliväittelyistä lähetetään myös suomeksi tekstitetyt versiot Ykkösellä ja Yle Areenassa klo 12.12.

Vaaliyön erikoislähetys 9.11.

Vaalijännitys huipentuu tulosaamun 9.11. erikoislähetykseen, joka alkaa klo 2.45 ja jatkuu aina klo 9.30 saakka. Ohjelmaa lähetetään suorana televisiossa, radiossa ja verkossa.

Tulosaamun lähetystä juontavat Sanna Savikko ja Nicklas Wancke. Studiossa tulosta kommentoivat mm. Reijo Lindroos ja Mika Aaltola sekä vaihtuvat studiovieraat.

Lähetyksessä seurataan tunnelmia myös New Yorkista juontaja Paula Vilénin johdolla. New Yorkin studioon saapuu vaali-iltaa kommentoivia asiantuntijavieraita, myös Ylen Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen analysoi tuloksia ja tunnelmia paikan päältä.

Radiossa tuloslähetyksiä

Yle Radio Suomen Yöradio virittää kuulijat amerikkalaistunnelmiin vaaliyön alla tiistaina 8.11. klo 23 alkaen. Radio Suomen lähetys siirtyy klo 2.45 alkaen seuraamaan tulosaamun erikoislähetystä.

Yle Puhe analysoi vaalituloksen aamun ja aamupäivän erikoislähetyksissä keskiviikkona 9.11. klo 7 alkaen. Puhetta vetävät Politiikkaradion toimittajat Sakari Sirkkanen ja Tapio Pajunen.

Lisää aiheesta:
Yle Uutiset: USA:n vaalit
USA:n vaalit Yle Areenassa

Ulkolinja: Clinton vastaan Trump

TV1 torstaina 27.10.2016 klo 22.50 - 23.50 ja torstaina 3.11. klo 22.00 - 23.00
Yle Areena 90 päivää

Ulkolinja esittää juuri vaalien alla valmistuneen dokumentin Clinton vastaan Trump.

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump jakavat äänestäjien mielipiteitä enemmän kuin ketkään kollegansa ikinä aikaisemmin. Millaisen presidentin yhdysvaltalaiset valitsevat?

Suomessa kahdessa osassa esitettävässä dokumentissa pyritään katsomaan otsikoiden taakse ja tutkimaan sitä, mikä ehdokkaita on ihmisinä muokannut, mistä he ovat tulleet, miten he johtavat ja miksi he haluavat tulla valituiksi vaikeimpaan kuviteltavissa olevaan työtehtävään.

Ohjelmaa varten on haastateltu kymmeniä ehdokkaat parhaiten tuntevia ihmisiä – ystäviä, perheenjäseniä, neuvonantajia ja vastustajia – sekä myös kirjailijoita, toimittajia ja politiikan sisäpiiriläisiä.

Dokumentti hahmottaa kokonaiskuvat ehdokkaista hetkellä, jolloin vaalitaistossa käydään likaista peliä ja nähdään ala-arvoista julkisuustemppuilua väitteillä vastapuolen toiminnasta.

The Choice 2016. Tuotanto: PBS, USA 2016.

Ulkolinja: USA:n uudet vaikuttajat

TV1 keskiviikkona 9.11.2016 klo 1.45 - 2.45
Yle Areenassa 90 päivää

Ennen vaaliyön tuloslähetystä uusitaan Ulkolinjan dokumentti USA:n uudet vaikuttajat.

Yhdysvalloissa asuu noin 59 miljoonaa latinotaustaista äänestäjää, he ovat maan nopeimmin kasvava ryhmä. Seuraavaa presidenttiä ei voi valita ilman heidän ääniään. Miten latinot vaikuttavat presidentinvaaleihin?

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.