Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Maakuntien näkyvyys pysyy vahvana

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Kalevassa 7.10.2016.

Kalevan Akuutti-ohjelmaa käsittelevässä jutussa 4.10. väitetään, että Yle haluaa näivettää läsnäolon maakunnissa. Näin ei ole, väite ei siis pidä paikkaansa.

Ylen alueellinen läsnäolo ja maakunnallinen näkyvyys pysyy vahvana niin Oulussa kuin muuallakin maassa. Sitä ei yhden asiaohjelman siirto muuta. Yle tekee nykyisin maakunnissa ja maakunnista enemmän juttuja valtakunnallisiin uutisiin kuin koskaan ennen. Myös muita tuotantoja tehdään eri puolilla maata. Nyt esimerkiksi Yle TV2:lla ja Yle Areenassa pyörii oululaisen tuotantoyhtiö NTRNZ:n tekemä Eränkävijät-sarja, jonka toinen tuotantokausi on jo tekeillä.

Akuuttia on tehty tähän asti Oulussa, mutta sen tehtävä on luonnollisesti ollut palvella koko maan yleisöjä. Niin se tekee jatkossakin. Kun Akuutin tekeminen siirtyy Pasilaan, pystymme entistä paremmin kehittämään terveyssisältöjen tuotanto- ja julkaisutapoja.

Verkkolehden jutun kommenteissa moni on huolissaan Akuutin loppumisesta. Ohjelma ei lopu vaan jatkaa ensi vuoden alkupuolella uudistettuna.

Ilkka Lehtinen
päällikkö, Yle Asia