Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle jatkaa Mediapoliksessa vahvana

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Aamulehdessä 7.10.2016.

Aamulehden mielipidekirjoituksessa Jussi Tuominen oli huolissaan Ylen tv-toiminnan tulevaisuudesta Tampereen Mediapoliksessa (AL, 6.10.2016).

Yle on aloittanut nelivuotisen uudistushankkeen, jonka myötä jopa viidennes Ylen toiminnan nykyisistä painopisteistä ja resursseista siirretään uudenlaiseen tekemiseen. Näin tehdään, koska media ja sen käyttö muuttuu. Yleltä myös edellytetään ohjelma- ja palveluostojen sekä yhteistyön lisäämistä alalla.

Osana tätä Yle keskittää oman draamatuotantonsa Helsinkiin. Samalla lisätään hankintaa. Tämä näkyy erityisesti ostojen kasvuna kotimaisessa draamassa. Draamassa tehdään laadukasta tuotantoa myös indie-puolella, ja lisäämällä ostoja Yle haluaa edistää luovan alan kehitystä.

Vuosina 2017–2020 Yle kohdentaa 20 miljoonaa lisäeuroa uuden kotimaisen draaman kehittämiseen ja hankintaan yhdessä tuotantoyhtiöiden kanssa. Korkealaatuista, suomalaisille katsojille suunnattua draamaa tuotetaan aivan varmasti siis myös tulevaisuudessa.

On myös selvää, että Yle toimii Mediapoliksessa vahvasti jatkossakin. Mediapolikseen on perustettu työryhmä, joka visioi tulevaisuuden tekemistä. Ryhmältä odotetaan rohkeita avauksia – myös draamatuotantojen osalta. Lisäksi pohditaan Mediapoliksessa tuotettavien asiaohjelmien kehittämistä.

Ylellä on Mediapoliksessa hyvät tuotantovälineet, osaava henkilökunta ja paljon potentiaalia erilaisille tuotannoille. Kirjoittajan maalailemat uhat Pikku Kakkosen ja muiden lastenohjelmien siirroista ja lopettamisista tai Tohlopin/Mediapoliksen alasjaosta ovat perusteettomia.

Ville Vilén
johtaja, Luovat sisällöt, Yle