Hyppää pääsisältöön

YleX:n DJ:t suosittelevat kotimaista musaa – näkökulmina suomalainen EDM ja kotimainen englanniksi laulettu musiikki

Anne Lainto ja DJ Orion ovat koonneet mielenkiintoisia Spotify-listoja.

DJ Orion ja Anne Lainto tehtailevat mielenkiintoisia soittolistoja. // Kuva: Elina Leino/YleX

Uuden musiikin aamuvuoron musiikkitoimittaja Anne Lainto suosittelee säännöllisesti Nordic Playlistillä kotimaista musiikkia, joka on laulettu englanniksi. Lainto haluaa saada suomalaisbändeille kansainvälistä näkyvyyttä. Musiikkitoimittaja tietää, että Nordic Playlist kiinnostaa erityisesti brittejä.

- Olen nostanut sellaista kotimaista musiikkia, joka on selkeästi puskemassa ulkomaille eli jossa lauletaan englanniksi tai joka on muuten kansainvälisen kuuloista. Haluan, että lista on mahdollisimman helposti lähestyttävä. Haluan osoittaa, että Suomessa tehdään tosi paljon kansainvälistä musiikkia, Lainto kommentoi.

Annen listalla ovat muun muassa Noah Kin ja View, SNØ, F.U.N.C, Villa Nah ja Satellite Stories.

- Poimin sellaisia kappaleita listalle, joihin itse uskon ja jotka eivät välttämättä muuten pääsisi esille. Tällä hetkellä myös Jenkeissä pohjoismainen musiikki on coolia ja hipstereiden suosiossa, Lainto tietää.

Spotify otti yhteyttä DJ Orioniin, koska musiikkipalvelu halusi koota asiantuntevan listan, jossa on laajasti esillä kotimaista konemusiikkia.

- Olen tosi fiiliksissä lopputuloksesta. Sen sijaan, että listalle olisi tullut vain radiobiisejä, niin se on tosi makee matka. Jos lähtee liikkeelle ekasta ja kuuntelee loppuun asti, niin menee koko ajan mennään syvemmälle undergroundiin, DJ Orion kommentoi.