Hyppää pääsisältöön

Maija Vilkkumaa lähetti Ella Lymin demot levy-yhtiölle: Haavenani on olla joskus laulava näyttelijä

Tunnettujen näyttelijävanhempien tytär Ella Lymi aikoo tulevaisuudessa olla tunnettu näyttelijä-laulajana omien taitojensa eikä vanhempiensa takia.

Ella Lymi // Kuva: YleX

Jos on syntynyt kahden tunnetun suomalaisnäyttelijän lapseksi, voisi kuvitella, että vanhempien haamu painaisi varsinkin silloin, kun yrittäisi luoda omaa uraansa luovalla alalla. Näyttelijöiden Eero Ahon ja Tiina Lymin tytär Ella Lymi myöntää luulot osittain oikeiksi.

- Välillä ihmiset puhuvat minusta vanhempieni kautta. Siitä tulee hassu olo, kun olen kuitenkin itse tehnyt paljon duunia oman urani eteen.

Nyt ei siis puhuta Ella Lymin vanhemmista, vaan puhutaan Ella Lymistä itsestään. Ella Lymi on tuore artisti, joka on tähän mennessä julkaissut vasta kaksi sinkkua. Hänen alkuvuonna julkaistu Mulle käy -debyyttisinkku soi Äkkilähtö -elokuvan loppukohtauksessa, ja toinen sinkku Poikii on soi tällä hetkellä YleX:ssä.

- Toivon, että olisin artistina vahva nainen, jolla olisi asennetta. Vähän niinkuin Paula Vesala, siinä olisi jotain munaa.

Laulava lastenhoitaja

Viime keväänä 19-vuotias Ella Lymi kirjoitti ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta. Silloin hän myös pyrki opiskelemaan Teatterikorkeakouluun ja pääsikin valintakokeiden viimeiseen vaiheeseen asti.

- Nyt minulla on meneillään välivuosi, johon kuuluu musiikinteon lisäksi improteatteria ja kahvilatöitä.

Lymi on aina ollut kiinnostunut sekä musiikista että teatterista. Yläasteella hän harjoitteli kitaralla säestystä ja alkoi tosissaan haaveilemaan artistin urasta. Lukion ensimmäisellä luokalla hän kirjoitti ensimmäisiä omia biisejään, joista hän nauhoitti myöhemmin demot nuorisoasiainkeskuksella. Lymi oli kuitenkin arka soittamaan kappaleitaan muille.

- Olin Maija Vilkkumaan lasten hoitajana, ja äiti kannusti minua soittamaan demoja hänelle. Mietin pitkään, uskallanko ja olenko ihan paska. Maija kuitenkin piti niistä ja kertoi minun muistuttavan Mirel Wagneria.

Vilkkumaa laittoi demot eteenpäin Kaiku Entertainment -levy-yhtiötä johtavalle Pekka Ruuskalle, jonka kanssa Lymi solmi myöhemmin levytyssopimuksen. Tällä hetkellä Lymi kirjoittaa kappaleita yhdessä Saara Törmän ja Aku Rannilan kanssa, mutta joskus hän tulee vielä kirjoittamaan omat kappaleensa täysin itse.

- Minulla on vielä paljon oppimista biisinteon suhteen. Nyt on ihanaa, että voi tehdä musiikkia muiden kanssa ja oppia.

Ensi keväänä Lymi aikoo hakea uudestaan opiskelemaan Teatterikorkeakouluun. Musiikki ja teatteri tulevat luultavasti aina olemaan yhtä tärkeitä osia hänen elämässään, mutta välillä hän saattaa ajankäytön vuoksi keskittyä tekemään toista enemmän. Onko tavoitteena olla siis joskus laulava näyttelijä?

- Joo, se olisi haave. Meillä on jo Olavi Uusivirta, sinne samaan tähdätään.

Kuuntele Ella Lymin Himotuimmat -haastattelu alta!