Hyppää pääsisältöön

Ruger Hauerin someen ilmestynyt hautakyltti ei ollut vitsi – yhtye lopettaa

Helsinkiläinen rap-trio julkaisi Facebook-seinällään kuvan yhtyeen nimellä varustetusta hautakyltistä. Levy-yhtiö on vahvistanut, että Ruger Hauer lopettaa levytyksen ja keikkailun.

Ruger Hauer. // Kuva: YleX / JP Panttila

Perjantain ja lauantain välisenä yönä räp-yhtye Ruger Hauerin jaräppäri Paperi-T:n Facebook-seinille ilmestyi hämmentävä päivitys. Päivityksessä on kuva hautakyltistä, jossa lukee R.I.P. ja päiväys 24.11.2010–12.11.2016.

Neljä levyä julkaisseellaRuger Hauerilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, YleX kirjoitti huhtikuussa. Silloin bändin viimeisin albumi Mature oli vasta julkaistu, ja se oli saman tien pongahtanut Suomen virallisen listan ykköseksi. Bändi myös keikkaili kaikilla viime kesän suurilla festareilla, jotka keräsivät yhteen ison joukon bändin faneja. Myös yhtyeen jäsenet ovat nyt tunnetumpia kuin koskaan. Yksin ja yhdessä. Ruger Hauerin muodostavat Paperi T, Pyhimys ja Tommishock.

Ei siis ihme, että yhtyeen lopettamiseen viittaava kuva on herättänyt hämmennystä, surua ja epäilystä muun muassa Facebookissa ja Twitterissä.

Osa somessa kommentoineista on sitä mieltä, että kyseessä on vitsi tai mainostemppu.

Toistaiseksi yhtye tai sen jäsenet eivät itse ole kommentoineet somepäivitystä millään tavalla. Levy-yhtiön tiedotteen mukaan Ruger Hauer esiintyy yhdessä viimeistä kertaa Helsingin Merikaapelihallissa 12.11.2016.

Juttua päivitetty 8. lokakuuta kello 13:41, yhtyeen lopettamista koskevilla tiedoilla.

Lue myös:

Sivuprojektista pääbändiksi – kun Ruger Hauerin haipista tuli totta

Ruger Hauerin ja Reginan liiton lapsi on Mature – albumi, jolla vuosia valmisteltu yhteistyö viimein toteutui

Kokoaa suomiräppärit yhteen – ja seitsemän muuta syytä fanittaa Ruger Haueria