Hyppää pääsisältöön
Aihesivun AFK pääkuva

Reissublogi: KULTAA KULTAA KULTAA

Suomen vuoden 2016 CS:GO -maajoukkue juhlii voitettuaan kultaa
Kultaa juhlivat: Tony "arvid" Niemelä, Juho "Juhob" Lampinen, Aleksi "Aleksib" Virolainen, Niko "naSu" Kovanen sekä Miikka "SuNny" Kemppi Suomen vuoden 2016 CS:GO -maajoukkue juhlii voitettuaan kultaa Kuva: Teemu Hiilinen International e-Sports Federation,e-urheilu

Ensiksi näin vain Aleksin hyppäävän korkealle pelaajakopissa ja vasta sen jälkeen tajusin itse, että Suomi oli juuri voittanut MM-kultaa Jakartassa. Sillä hetkellä tuntui, että kaikki matkan vastoinkäymiset oli pyyhkäisty pois. Se oli hieno hetki minulle ja ennen kaikkea pelaajille itselleen. Voittoahan tältä reissulta oltiin hakemassa.

Suomen elektronisen urheilun liitto sai pyydystettyä Aleksi "Aleksib" Virolaisen lyhyeen tunnelmavideoon heti ottelun päätyttyä. Tunne välittyy vahvasti nuoren pelaajan eleistä. Tätä me tarvitsemme lisää: voitontahtoa!

Otin myös ilolla vastaan uutisen IeSF:n suunnitelmista ensi vuoden suhteen. Kansainvälinen lajiliitto on tehnyt yhteistyösopimuksen Alibaba Sportsin kanssa. Yhteistyö julkaisiin jo heinäkuussa ja sen vaikutukset tulevat näkymään ensi vuoden kisoissa. IeSF:n hallituksen jäsen Colin Webster puhui uuden aikakauden alusta viitatessaan ensi vuoden kisoihin hetkeä ennen kuin julisti vuoden 2016 kisat virallisesti suljetuiksi.

Päättyneet kisat eivät olleet IeSF:n historian kauneimmat, mutta suomalaisttain niiden loppu oli kyllä hyvin kaunis. Uudistunut ENCE eSports sai ensimmäisen kansainvälisen turnausvoittonsa samalla kun kaksi nuorta pelaajaa sai myös olla mukana voittamassa ensimmäistä kansainvälistä turnaustaan. Tämän voiton merkitys suomalaiselle elektroniselle urheilulle tulee olemaan merkittävä.

Teemu Hiilinen
Jakarta
Over and out.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua