Hyppää pääsisältöön

Huh, mikä alku viikolle: suomalaisille Counter-Striken MM-kultaa ja Nobelin talouspalkinto

Suomen e-urheilun maajoukkue voitti sunnuntaina maailmanmestaruuden Counter-Strike: Global Offensive -ammuntapelissä, ja suomalaisekonomisti Bengt Holmström palkittiin taloustieteen Nobelilla.

Suomi voitti ennakkosuosikki-Kiinan 2–1. // Kuva: Teemu Hiilinen

Ai ai, kyllä nyt kelpaa.

Suomi voitti kilpapelaamisen MM-kultaa sunnuntaina Indonesianssa, kun Suomen maajoukkue kaatoi CS:GO:n finaalissa turnauksen ennakkosuosikin Kiinan 2–1.

Suomen uudet maailmanmestarit ovat Miikka Kemppi, Niko Kovanen, Juho Lampinen, Tony Niemelä ja Aleksi Virolainen.

Ilta Sanomien mukaan Suomi aloitti urakkansa torstaina ja jatkoi perjantaina voittamalla alkulohkonsa ilman tappiota. Lauantain puolivälierässä Suomi kaatoi Venäjän 2–0, ja välierässä Thaimaan 2–0. Suomi oli lopulta ainoa CS:n välieriin päässyt eurooppalaisjoukkue. Muut kolme semifinalistia olivat Kiina, Korea ja Thaimaa.

Ja sitten vielä!

Suomalaisesta osaamisesta voi olla ylpeä myös talouden saralla, sillä Yle Uutiset kertoi maanantaina, että suomalaisekonomisti Bengt Holmström ja yhdysvaltalainen Oliver Hart ovat saanet Nobelin taloustieteen palkinnon. Palkinto myönnettiin taloustieteilijöiden työstä sopimusteorian tutkimuksessa.

Helsingissä syntynyt 67-vuotias Holmström on toiminut taloustieteen professorina Massachusetts Institute of Technologyssa vuodesta 1994. Sitä ennen hän oli taloustieteen professorina Yalen yliopistossa.

Tuoreen nobelistin tutkimustyö on keskittynyt työn taloustieteeseen sekä toimialan taloustieteeseen. Akateemisen työnsä lisäksi Holmström on toiminut useiden suomalaisten yritysten ja yhteisöjen luottamustehtäissä, esimerkiksi Nokian ja EK:n hallituksissa.

Tuplasti torille!

Kiinnostaako e-urheilu? Seuraa Ylen elektronisen urheilun toimitusta täältä!

Lue myös:

Maailman suurimman Counter-Strike-turnauksen jatkopeleissä suomalaisväriä: "Suomalaiset ovat olleet viimeiset 10 vuotta haastajan roolissa"

Maailman suurin Counter-Strike-tapahtuma nähdään tv:ssä ja Yle Areenassa