Hyppää pääsisältöön

Lontoon keskustelut: Voiko taide muuttaa maailmaa / Talk art: How can art change the world?

David Crawforth ja Tellervo Kalleinen
David Crawforth ja Tellervo Kalleinen David Crawforth ja Tellervo Kalleinen Kuva: Yle Tellervo Kalleinen,valitut sanat

Talk art / Talk society: Miten taide voi muuttaa maailmaa?

19.03.2015

Pohdintaa taiteen mahdollisuuksista muuttaa maailmaa Beaconsfieldin gallerian johtajan ja taiteilijan David Crawforthin (UK) ja taiteilija Tellervo Kalleisen välillä.
Puheenvuorot käsittelevät taiteilijan roolia yhteiskunnallisen muutoksen luomisessa sekä nykytaiteen tämänhetkisiä kysymyksenasetteluja. Keskustelussa tarkastellaan kriittisesti taiteen yhteiskunnallista vaikutusta – riippuuko taiteen arvo luovasta yrittäjyydestä, taloudesta vai yhteisöllisistä hankkeista? Voiko taide muuttaa ihmisten asenteita ja arvomaailmaa ja onko taiteilijan ylipäätään tärkeää tavoitella tällaista?
Keskustelun vetää Suomen Lontoon instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg ja sen on suunnitellut ja kuratoinut taide-ja kulttuuriohjelman päällikkö Johanna Vakkari.

TALK ART/ TALK SOCIETY: HOW CAN ART CHANGE THE WORLD?

A discussion delving into the ways art can change the world with artist and director of the Beaconsfield Gallery, David Crawforth (UK), artist Tellervo Kalleinen (Finland).
The discussion focuses on what is an artists role in creating change and social impact - and what are the current topics in the world of contemporary art. It also questions arts social value - is it’s value attached to creative enterprise, the economy or communal work? Could art change the attitudes and understanding of people and is this the goal artists would need to set themselves?
The discussion is moderated by Pauliina Ståhlberg, director of the Finnish Institute in London and it is planned and curated by Johanna Vakkari, head of arts & culture programme.

TELLERVO KALLEINEN is a Helsinki based visual artist. Working with moving image, performances, games and events, she constructs situations which people are invited to join. The works have often a strong social psychological aspect, touching the tension between individual and collective needs. She has worked with her partner Oliver Kochta-Kalleinen since 2003 - and her artistic practice is based on creative collaboration and absurd collective adventures. She has exhibited her works internationally and won awards including the prestigious Ars Fennica award in 2014. http://studiokalleinen.net

DAVID CRAWFORTH is a London based visual artist and director of artist run space Beaconsfield. His object-centered work has been complemented by an ongoing preoccupation with the interdisciplinary and collaborative. His works are united by the way in which they serve as interventions in private or public space. He has exhibited internationally and his artist collaborators have included Bruce Gilbert, Shane Cullen, Hayley Newman and Bob and Roberta Smith. http://beaconsfield.ltd.uk/

 • Avaruusromua: Koneilla, prosesseilla, härveleillä ja softalla!

  Oletko kuullut soittimesta nimeltä Ventorgano?

  Oletko kuullut soittimesta nimeltä Ventorgano? Tai laitteesta nimeltä Organelle? Miltä kuulostaa melupöytä eli noise table tai no-input mixing setup? Tai itse kehitelty generatiivinen musiikkikone? Tuntuu siltä, että kun on kyse soittimista, niiden keksimisestä ja rakentelusta, rajana ei suinkaan ole ihmisen mielikuvitus, vaan pikemminkin tämä aineellinen maailma ja sen asettamat rajoitukset. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kalevala on fantasiakirjallisuutta, jopa scifiä – tule mukaan Lukupiiriin keskustelemaan teoksen erilaisista tulkinnoista!

  Tule mukaan radion Lukupiiriin 7.12. klo 19!

  Kalevalassa taotaan kultainen nainen sekä onnea ja varallisuutta tuottava ihmeellinen Sampo. Eepoksessa on kyse siitä, mihin ihminen ja ihmisen teknologia pystyvät. Toisaalta se on myös magian ja shamanismin kuvausta. Ehkä juuri näistä syistä Kalevala on villinnyt metallimuusikoita ja J. R. R. Tolkienia. Kalevalaa on tulkittu monin eri tavoin.

 • Avaruusromua: Nuo kahdeksanjalkaiset ystävämme!

  Uskokaa, että ne ovat outoja otuksia.

  Hän väitti olevansa maailman paras ja taidokkain kutoja. Hänen nimensä oli Arakhne ja hän eli muinaisessa Kreikassa. Mutta miten hän muuttui hämähäkiksi? Ja miksi italialainen Jarguna tahtoo tänään kutoa verkkoa erilaisten muusikoiden välille? Kutoa symbolista verkkoa, johon hän sitten pyydystää mitä erilaisimpia muusikoita, kuten hän itse asian ilmaisee. Toimittajana Jukka Mikkola.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri