Hyppää pääsisältöön

Yle nimitti uuden kirjeenvaihtajan Berliiniin

Sampo Vaarakallio
Ulkomaantoimittaja Sampo Vaarakallio Sampo Vaarakallio Kuva: Yle sampo vaarakallio,kirjeenvaihtajat

Yleisradion uudeksi Eurooppa-kirjeenvaihtajaksi Berliiniin on valittu ulkomaantoimittaja Sampo Vaarakallio, 54. Hän aloittaa kaksivuotisen kautensa 1.1.2017, jolloin Ylen nykyisen Eurooppa-kirjeenvaihtajan Dan Ekholmin kausi päättyy.

Sampo Vaarakallio on seurannut monipuolisesti Euroopan ja EU:n muutoksia. Hän on opiskellut Eurooppa-tutkimusta ja kansainvälistä politiikkaa mm. Ranskan Ulkopolitiikan ja strategisen tutkimuksen insituutissa (IRIS) sekä Aix-en-Provencen ja Oxfordin yliopistoissa.

Eurooppa-kirjeenvaihtaja on osa Ylen EU-verkostoa. Kirjeenvaihtajan tehtävänä on raportoida eurooppalaisista ilmiöistä sekä EU-päätösten vaikutuksista jäsenmaissa. Erityisesti hän seuraa Saksaa ja itäisen Keski-Euroopan EU-maita.

Lisätiedot: Elina Ravantti, ulkomaantoimituksen päällikkö, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta p. 040 869 1281