Hyppää pääsisältöön

Tomas Djupsjöbacka johtaa debyyttikonsertissaan Mozartia

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari
Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari Kuva: Marita Liulia kapellimestari ja sellisti tomas djupsjöbacka

Sellistinä ja Meta4-kvartetin jäsenenä tunnettu Tomas Djupsjöbacka debytoi RSO:n kapellimestarina 19.10. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Mozartin sinfonia nro 29, Gran Partita kahdelletoista puhaltimelle sekä pianokonsertto nro 23, jonka solistina soittaa Juho Pohjonen. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Lokakuun kamarimusiikkikonsertissa 23.10. kuullaan Debussyn, Schubertin ja RSO:n soolokäyrätorvisti Jukka Harjun säveltämiä teoksia, joissa kaikissa on aiheena vesi tavalla tai toisella. Viulisti Reeta Maalismaan suunnittelemassa konsertissa Reetan ja Jukka Harjun lisäksi esiintymässä ovat sopraano Mari Palo ja pianisti Sonja Fräki.

Tomas Djupsjöbacka on opiskellut yksityisesti New Yorkin Metropolitan-oopperan tulevan ylikapellimestarin Yannick Nézet-Séguinin opissa vuodesta 2012. Hän osallistui Jorma Panulan ja Atso Almilan mestarikursseille ennen siirtymistään Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalle, jossa hän aloitti opinnot syksyllä 2013. Djupsjöbacka on johtanut mm. Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Helsingin ja Turun kaupunginorkestereita, Kamariorkesteri Avanti!a, Sinfonia Lahtea sekä Tapiola Sinfoniettaa.

Pianisti Juho Pohjonen on kotonaan niin Bachin ja Mozartin kuin Messiaenin ja Salosenkin musiikin parissa. Hänen kansainvälistä uraansa ovat siivittäneet monet kilpailuvoitot mm. Pohjoismaisessa pianokilpailussa Tanskassa ja Young Artists -konserttokilpailussa Tukholmassa. Maj Lind -pianokilpailussa 2002 Pohjonen sijoittui neljänneksi ja AXA-kilpailussa Dublinissa hän sai Prokofjev-palkinnon. Pohjonen on esiintynyt mm. Los Angelesin filharmonikkojen, San Franciscon sinfoniaorkesterin ja Lontoon Philharmonia-orkesterin ja Zürichin Tonhalle-orkesterin solistina. Kuluvalla kaudella Juho Pohjonen soittaa mm. Music at Menlo -festivaalilla, Ravinian musiikkijuhlilla ja Santa Fen kamarimusiikkifestivaalilla.

19.10. klo 19
Keskiviikkosarja 4

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari
Juho Pohjonen, piano
W. A. Mozart: Sinfonia nro 29 K 201
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 23 A-duuri K 488
W. A. Mozart: Gran Partita K 361
Liput: 8–32,50 €

23.10. klo 15 Harjoitussali PAAVO
LAULUJA VEDESTÄ

Reeta Maalismaa, taiteellinen suunnittelu ja viulu
Mari Palo, sopraano
Jukka Harju, käyrätorvi
Sonja Fräki, piano
Claude Debussy: Reflets dans l‘eau
Claude Debussy: L’isle joyeuse
Franz Schubert: Auf dem Strom, D.943
Franz Schubert: Auf dem Wasser zu singen D.774
Franz Schubert: Am Bach im Frühling D.361
Jukka Harju: Pohjoiset vedet
Liput: 8–9,50 €

  • ”Päästäänkö huomenna uudestaan?”

    Soitinsatu tutustuttaa sinfoniaorkesteriin.

    RSO:n ja Musiikki- ja kulttuurikeskus VERSOn yhteistyönä syntyneet Piilometsän soitinsatu -esitykset varataan loppuun tyypillisesti minuuteissa ja yhteensä ne ovat tavoittaneet kymmenvuotisen yhteistyön aikana jo 20 000 lasta.