Hyppää pääsisältöön

YleX:n Blossoms-keikka vain paranee: lämppäriksi kantaaottava nuori rokkari Declan McKenna

Declan McKenna ottaa biiseissään kantaa esimerkiksi futiskorruptioon ja transsukupuolisten asemaan.

Declan McKenna // Kuva: Declan McKennan Facebook-sivu

Muokattu 27.1.2017: Yhtyeen Baltian maiden konserttien lisäksi Blossomsin Helsingin Tavastialle 20. helmikuuta suunniteltu keikka on peruttu peruuntuu.

Kaipaatko syyn odottaa helmikuuta?

Tässä sinulle kaksi: jo aiemmin kerroimme, että silloin järjestetään YleX esittää -keikka Helsingin Tavastialla. Lavalle nousee brittipopin lupaus Blossoms. YleX järjestää keikan yhteistyössä Live Nationin kanssa.

Ja se toinen, uunituore syy: Blossomsin lämppäriksi nousee niin ikään superkiinnostava brittiartisti Declan McKenna. Vasta 17-vuotias muusikko kirjoittaa itse omat biisinsä ja on päässyt kotimaassaan esiintymään muun muassa arvostettuun Jools Hollandin tv-ohjelmaan.

Helmikuun 20. päivä hän nousee Helsingin Tavastialle lämppäriksi samana iltana esiintyvälle Blossomsille.

YleX:n Uuden musiikin iltavuoron Venla Kokkonen kuvailee Declan McKennaa nuoremman polven kantaaottavaksi rokkariksi. McKenna on biiseissään muun muassa kritisoinut jalkapallon korruptioskandaaleja sekä ottanut kantaa uskontoon ja transsukupuolisten asemaan.

- Tosi isoja teemoja nuorelta mieheltä, mutta silti niin, että brittirock-genressä hänen musiikkiaan on helppo lähestyä. Siksi hän sopii hyvin myös Blossomsin lämppäriksi, Kokkonen sanoo.

Liput Blossomsin keikalle ovat myynnissä Tiketissä.

Lähitulevaisuudessa on luvassa muitakin YleX esittää -keikkoja. Marraskuussa tanskalaispoppari nousee Helsingin The Circuksen lavalle, ja Helsingin jäähallissa esiintyy The 1975.

Lue myös:

YleX esittää: Kriitikot ja musadiggarit hurmannut Blossoms saapuu Tavastialle

YleX esittää: Brittibändi The 1975 saapuu Helsinkiin 

YleX esittää: Kuuma elektropoppari MØ klubikeikalle Helsinkiin