Hyppää pääsisältöön

Hyvinvointivaltion kummit

Docventures: Hyvinvointivaltion Kummit ry
Docventures: Hyvinvointivaltion Kummit ry Kuva: Yle / Docventures docventures

Aktivismi lähti käyntiin, kun Riku vei verotoimistoon muovikassillisen riihikuivaa rahaa jotka Riku ja Tunna saivat Docventuresille myönnetystä tv-alan palkinnosta. Samalla perustettiin hyvinvointivaltionkummit.fi, jonka kautta yksityiset ihmiset lahjoittivat Valtiokonttorin kassaan yli 10 000 euroa vapaaehtoisia veroja. Kyseessä oli mielenilmaus hyvinvointivaltion säilyttämisen puolesta.

 • Vuoden Digikylähullu 2013

  Myös kylähullut ovat siirtyneet digiaikaan!

  Docventures etsi internetin ihmemaasta Virallista Digikylähullua, jossa ruumiillistuisi suomalainen metsäläisyys tietoverkon kulkemattomilla korpimailla. Facebook-tykkäysäänestyksen päätteeksi vuoden 2013 Viralliseksi Digikylähulluksi julistettiin YouTube-legenda Markoboy87.

 • Hyvinvointivaltion Kummit Ltd.

  Sote-suhmurointi kuriin!

  Suhmuroinnin teemaviikolla Docventures havahtui sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen eli soteuudistuksen yhteydessä esiintyvään poliittiseen kähmintään sekä pyöröovi-ilmiöön. Vastalauseeksi “perustettiin” Hyvinvointivaltion kummit Ltd., veroparatiisiin rekisteröity yksityinen terveysfirma, jota varten Riku kävi rekrytoimassa politiikan moniosaajia eduskunnasta.

 • Liityhetikirkkoon.com

  Docventuresin ensimmäinen aktivismi.

  Docventuresin ensimmäinen aktivismi. Tavoitteena oli estää kirkkojen luisuminen ahdasmielisten käsiin ja saada suvaitsevaiset ihmiset liittymään valitsemansa uskontokunnan jäseneksi. Kymmenet ihmiset liittyivät eri uskontokuntien jäseniksi palvelun kautta.

 • Totuuden torvet

  Totuus kuului Docventures-yhteisön suusta.

  Totuus-viikolla pyysimme kaikkia kertomaan totuuden, joka kaikkien tulisi tietää. Katsotuimmat videot, kuten Mentaalisavukkeen video keräsivät kymmeniä tuhansia tirkistelijöitä.