Hyppää pääsisältöön

Kohti vaaleja

Yle katsoo jo kohti kevään 2017 kuntavaaleja ja käynnistää vaaliohjelmiston torstaina 27. lokakuuta.
Jan Andersson ja Johanna Vesikallio vetävät kuntavaalien ensimmäisen tv-tentin. Yle katsoo jo kohti kevään 2017 kuntavaaleja ja käynnistää vaaliohjelmiston torstaina 27. lokakuuta. Kuva: Yle Kuvapalvelu yle tv1

TV1 torstaina 27.10.2016 klo 21.05 - 22.35, uusinta perjantaina 28.10. klo 15.20
Katsottavissa Yle Areenassa

Miltä näyttää tulevaisuuden kunta? Kuinka terveyspalvelut järjestetään kaupungeissa ja maaseudulla? Karkaako kuntalaisilta valta oman kylän asioihin maakuntauudistuksen jälkeen?

Ensi keväänä on aika äänestää kuntavaaleissa, ja hallitus myllää parhaillaan maata uuteen uskoon sote- ja maakuntauudistuksella. Mitä tästä ajattelevat puolueiden puheenjohtajat?

Puheenjohtajat kohtaavat

Ykkösen suorassa Kohti vaaleja -lähetyksessä kohtaavat kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Kyseessä on ensimmäinen yhteinen tv-tentti kolmelle viime kesänä valitulle puheenjohtajalle.

Johanna Vesikallion ja Jan Anderssonin vetämässä tv-tentissä ovat mukana Juha Sipilä (kesk.), Timo Soini (ps.), Petteri Orpo (kok.), Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.), Li Andersson (vas.), Sari Essayah (kd.) ja Anna-Maja Henriksson (r.).

Vaalisivusto avataan

Yle katsoo jo kohti kevään 2017 kuntavaaleja ja käynnistää vaaliohjelmiston torstaina 27. lokakuuta. Samana päivänä avataan vaalisivuston ja aloittaa puolen vuoden matkan kohti vaalipäivää. Yle tarjoaa tuttuun tapaan kattavan vaalikokonaisuuden, johon kuuluu muun muassa maaliskuussa avattava Vaalikone.

Kuntavaalien teemoja ja ehdokaspuolueita käsitellään monipuolisesti uutis- ja ajankohtaisohjelmistossa tv:ssä, radiossa ja netissä.

Vuoden 2017 kuntavaalit pidetään sunnuntaina 9. huhtikuuta ja ennakkoäänestys alkaa 29. maaliskuuta.

Lisää aiheesta:
Yle Uutiset

Kommentit