Hyppää pääsisältöön

Euroviisu-hittejä livenä maailman lasten hyväksi

Katri Helena
Katri Helena nenäpäivä

Nenäpäivä muistuttaa, että viihteen ja huumorin voimalla voidaan auttaa maailman lapsia. RSO esittää 3.11. kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla Kaikkien aikojen Euroviisut maailman lasten hyväksi! Konsertissa legendaarisia Euroviisu-hittejä Nenäpäivän hengessä tulkitsee kymmenen kovaa kotimaista nimeä. Konsertin lipputuotot lahjoitetaan vuoden 2016 Nenäpäivä-keräykseen.

Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden hyvään elämään – ravintoon, turvaan, koulutukseen ja terveyteen. Konsertin kautta suomalaiset voivat osallistua maailman lasten hyväksi tehtävän työn tukemiseen: ostamalla konserttilipun tai tekemällä kertalahjoituksen Nenäpäivälle konserttilähetyksen aikana.

Kaikkien aikojen Euroviisut – RSO Nenäpäivän hyväksi
to 3.11.2016 | klo 19.00–20.30 | Musiikkitalo, Helsinki
Kapellimestari: Jaakko Kuusisto
Juontajat: Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi
Musiikin voimalla maailman lapsia auttavat Nenäpäivän tukijat:
Mukana mm. Katri Helena, Paula Koivuniemi, Maria Ylipää, Emma Salokoski, Diandra, Kojo, Marzi Nyman ja Rajaton.

Biisilista:
Sata salamaa
Varjoon – suojaan
Fantasiaa
La dolce vita
Valoa ikkunassa
Sibelius: Valse triste
Katson sineen taivaan
Päivä kahden ihmisen
Laiskotellen
Tipitii
Hengailllaan
Sing It Away
Hard Rock Hallelujah

Konsertti lähetetään suorana Yle TV1:ssä, Radio Suomessa ja verkossa yle.fi/rso.

Kommentit
  • Suomen Säveltäjät ry. 75 vuotta

    Juhlakonsertti 2.10. klo 20 Musiikkitalossa.

    Syyskuussa 1945 säveltäjät Erik Bergman ja Kalervo Tuukkanen tapasivat sattumalta Helsingissä taiteilijakoti Lallukan eteisessä ja ryhtyivät juttelemaan edellisenä päivänä kuolleen kollegansa Väinö Raition kokemista vaikeuksista säveltäjänä. Esiin nousi ajatus säveltäjien omasta yhdistyksestä. Tätä yhdistystä juhlitaan RSO:n konsertissa 2.10. klo 20 Musiikkitalossa.

  • Matthias Goerne laulaa Schubertia RSO:n solistina

    Lisäksi marraskuussa barokkia ja venäläistä ohjelmistoa.

    Lied-laulajien eturiviin kuuluva baritoni Matthias Goerne esiintyy RSO:n solistina 27.11. Ylikapellimestari Hannu Linnun johtamassa konsertissa Goerne laulaa Schubertin liedejä mm. Winterreise-sarjasta. Goernen vierailun lisäksi RSO:n marraskuun konserteissa kuullaan venäläistä ohjelmistoa, barokkia ja lisää Schubertia.