Hyppää pääsisältöön

Euroviisu-hittejä livenä maailman lasten hyväksi

Katri Helena
Katri Helena nenäpäivä

Nenäpäivä muistuttaa, että viihteen ja huumorin voimalla voidaan auttaa maailman lapsia. RSO esittää 3.11. kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla Kaikkien aikojen Euroviisut maailman lasten hyväksi! Konsertissa legendaarisia Euroviisu-hittejä Nenäpäivän hengessä tulkitsee kymmenen kovaa kotimaista nimeä. Konsertin lipputuotot lahjoitetaan vuoden 2016 Nenäpäivä-keräykseen.

Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden hyvään elämään – ravintoon, turvaan, koulutukseen ja terveyteen. Konsertin kautta suomalaiset voivat osallistua maailman lasten hyväksi tehtävän työn tukemiseen: ostamalla konserttilipun tai tekemällä kertalahjoituksen Nenäpäivälle konserttilähetyksen aikana.

Kaikkien aikojen Euroviisut – RSO Nenäpäivän hyväksi
to 3.11.2016 | klo 19.00–20.30 | Musiikkitalo, Helsinki
Kapellimestari: Jaakko Kuusisto
Juontajat: Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi
Musiikin voimalla maailman lapsia auttavat Nenäpäivän tukijat:
Mukana mm. Katri Helena, Paula Koivuniemi, Maria Ylipää, Emma Salokoski, Diandra, Kojo, Marzi Nyman ja Rajaton.

Biisilista:
Sata salamaa
Varjoon – suojaan
Fantasiaa
La dolce vita
Valoa ikkunassa
Sibelius: Valse triste
Katson sineen taivaan
Päivä kahden ihmisen
Laiskotellen
Tipitii
Hengailllaan
Sing It Away
Hard Rock Hallelujah

Konsertti lähetetään suorana Yle TV1:ssä, Radio Suomessa ja verkossa yle.fi/rso.

Kommentit
 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.