Hyppää pääsisältöön

Katso kaikki uudet jaksot Areenasta - mukana tubettaja, kiusattu, hippi ja draamakuningatar

Au pairit -sarjan neljännellä kaudella suunnataan Kanadan Vancouveriin. Uudet jaksot nähtävissä Yle Areenassa. Jaksot kerran viikossa myös telkkarissa Kakkosella 21.3. alkaen tiistaisin klo 20.30.

Mona Karttunen

Lempäälässä asuva 19-vuotias Mona on Youtubessa Mona Ilona, jolla on 70 000 seuraajaa. Mona on tehnyt videoita useamman vuoden.

- Mä valmistuin keväällä ja ajattelin että pidän välivuoden. Kun ei tulevaisuudensuunnitelmista ole mitään hajua, jos sieltä löytyis inspiraatio siihen, Mona miettii.

Mona miettii, mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä ja vuosi au pairina tuntuu hyvältä tavalta viettää välivuotta. ”Hiukan blondiksi” itseään kutsuva Mona ei vielä pari vuotta sitten tiennyt, missä Kanada sijaitsee ja Vancouverista hän kuuli ensimmäisen kerran vasta ihan hiljattain.

Nyt hän kuitenkin toivoo uusien maisemien antavan inspiraatiota myös videoihin - ja kenties tuovan hänelle kansainvälisiä kontakteja.

Uusien videoaiheiden lisäksi Mona odottaa reissulta uusia kohtaamisia - eikä romanssikaan olisi pahitteeksi. Monan mieleen ovat etenkin tatuoidut miehet.

Kanadassa Monaa odottavat Charlotte ja 7-vuotias Emily. Charlotte kaipaa kipeästi apua arkeensa, sillä hän työskentelee sairaanhoitajana ja tekee pitkiä työpäiviä kolmessa vuorossa eikä lähellä asu sukulaisia. Perhe asuu noin 40 kilometrin päässä Vancouverin keskustasta.

Monalla on asunnossa oma huone, mutta siinä ei ole ovea, ainoastaan verho. Näin ollen yksityisyyttä ei ole juurikaan.

Miten kolmikko tulee toimeen keskenään? Ja sopeutuuko Mona arkeen kaukana keskustan menosta?

Sanna Jalonen

19-vuotias helsinkiläinen Sanna etsii Kanadasta ideoita siihen mitä tehdä tulevaisuudessa.

Sannaa on kiusattu seksuaalisesta suuntautumisestaan, minkä vuoksi on ollut aikoja, jolloin Sanna ei ole kyennyt menemään kouluun, saati suunnittelemaan tulevaisuuttaan.

- Mä en oo tehnyt ylä-asteen jälkeen mitään, mua on koulukiusattu siellä, Sanna sanoo.

Sanna erosi hiljattain tyttöystävästään. Hän ei ole juurikaan matkustellut, minkä vuoksi muutto Kanadaan, ilman tukiverkkoa, tulee olemaan hänelle iso mullistus.

- Mä oon just eronnut. Tää on hyvä hetki lähtee. Mä toivon, että saavutan itsevarmuutta siellä, Sanna sanoo.

Vaikka Sanna ulkopuolisen silmin vaikuttaa ujolta, kuvailee hän itseään sosiaaliseksi ja räväkäksi. Sannalla ei ole harrastuksia, mutta hän tykkää käydä kavereiden kanssa ulkona.

Kanadassa Sannaa odottavat Benjamin ja Kyron - yksinhuoltajaisä ja hänen 10-vuotias poikansa. Miehet ovat olleet kahdestaan jo kahdeksan vuotta.

Benjamin ja Kyron asuvat omakotitalossa noin 20 minuutin junamatkan päässä Vancouverin keskustasta. Elämäniloinen kaksikko toivoo au pairista apua arkeen - talossa kaikki ei ole tiptop ja kotitöitä riittäisi toisellekin aikuiselle.

Miten yksinhuoltajaäidin kanssa asunut Sanna sopeutuu miesten taloon?

Roni Ruotsalainen

Roni on 20-vuotias boheemi turkulainen. Hän työskenteli hiljattain leirillä lasten parissa ja oivalsi, että tämä saattaisi olla hänen juttunsa.

Roni kuvailee itseään lapsenmieliseksi heittäytyjäksi ja uskoo, että tästä on apua lasten kanssa temmeltäessä. Ronilla on nuoruudessa todettu tarkkaavuushäiriö, joten räiskyvä luonne ja nopeasti vaihtuva mieli saattavat Ronin toisinaan myös vaikeuksiin - hän itse kuvailee kommelluksineen olevansa kuin veijarikomediasta.

- Herätän tunteita ihmisissä. Se on joko tai, musta pidetään tai sitten se on ihan päinvastoin, Roni arvioi.

Hän on juuri päättynyt siviilipalveluksen ja tulevaisuus on vielä auki. Nyt onkin oivallinen hetki nähdä maailmaa! Luontoa rakastavalle Ronille Vancouver on unelmien matkakohde ja hän toivoo saavansa tutustua matkalla uuteen kulttuuriin sekä kasvavansa henkisesti.

- Ehkä mä oon vähän hipahtava ja tosi lapsenmielinen. Siinä on se miinuspuoli, että saatan sanoa asioita mitä ei kannattaisi sanoa.

Ronin perhe asuu Pohjois-Vancouverissa, lähellä merta ja upeita vaellusreittejä. Martinin perheeseen kuuluvat äiti Colletten ja isä Johnin lisäksi kolme lasta, 1-, 3- ja 5-vuotiaat tytöt.

Varakkaan perheen isä John työskentelee johtajana talousalalla. Collette on palaamassa takaisin töihin samaan yritykseen, minkä vuoksi au pairin on aika ottaa ohjat käsiin kotona. Ronilla on suuressa omakotitalossa käytettävissään oma kerros - keittiö, kylpyhuone, kaksi makuuhuonetta sekä iso leffahuone!

Tarkat ja hieman tiukat vanhemmat asettavat turvallisuuden etusijalle, mutta toivovat au pairin olevan aktiivinen lasten kanssa. Rennolle, hajamieliselle ja tapaturma-alttiille Ronille tämä yhtälö saattaa muodostua painajaiseksi - etenkin, kun kolmikko ei juuri sääntöjä kuuntele.

Vanessa Pauloff

Vanessa on porvoolainen, mallin ja tarjoilijan töitä tekevä 21-vuotias nainen. Hän asuu yksin, mutta ei ole koskaan matkustanut ilman perhettään.

Vanessa haaveilee elämästä ulkomailla ja aika au pairina on hyvä tapa testata, onko hänestä siihen.

- Oon päämäärätietoinen, kunnianhimoinen ja aika voimakas. Isoin asia minkä haluan saavuttaa, että opin itsestäni matkalla, Vanessa sanoo.

Vanessa haluaa isona muotisuunnittelijaksi ja televisiotöihin. Draamakuningattareksi itseään kuvaava neiti on erittäin herkkä toisten ihmisten energioille ja mielialoille. Sinkkuna viihtyvä Vanessa on myös erittäin valikoiva miesten suhteen, eikä hän odota reissulta romanssia.

Kavereina Vanessa arvostaa ihmisiä, jotka ovat vahvoja ja heillä on päämäärä elämässä. Vanessa ei viihdy “hengaajien” seurassa. Neito on johtajaluonteinen diiva, joka on tottunut olemaan porukan pää.

Vanessa on kautta aikojen ensimmäinen au pair, joka lähtee reissuun ilman määränpäässä odottavaa perhettä. Hänellä oli epäonnea perheiden kanssa käydyissä haastatteluissa, mutta rohkeana naisena Vanessa päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lähtee paikan päälle etsimään perhettä.

Suosikkisarjan kuvaukset ovat käynnissä Kanadassa Vancouverin ympäristössä. Uudet jaksot nähtävissä ensi keväänä.

SEURAA au paireja Instagramissa ja Facebookissa.

Katso edellinen kausi - Au pairit Australiassa:

Katso toinen kausi - Au pairit Los Angelesissa:

Katso ensimmäinen kausi - Au pairit Lontoossa:

Kommentit