Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Cristal Snow julistaa olevansa juuri niin homo kuin haluaa

”Homouden piilottelu estää asian arkipäiväistymisen”, sanoo Cristal Snow.

Cristal Snow julkaisee lokakuun jokaisena perjantaina uuden biisin ja musiikkivideon. Tällä viikolla artisti tekee kuitenkin poikkeuksen, kun Die Hard saa ensinäyttönsä ylex.fi:ssä jo torstaina. Kappale ottaa kantaa homoseksuaalien oikeuksiin. Snow’n viesti on, että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Viivi Huuskan ohjaamalla Die Hard -videolla käytetään 70-luvun kauhuelokuvien peruselementtejä. Videolla esiintyy myös Jussi-palkittu näyttelijä Sara Melleri.

Cristal Snow’lle on erittäin tärkeää puhua avoimesti homoseksuaalisuudesta. Syy on siinä, ettei asiasta ole vieläkään tullut niin sanotusti normaalia vuonna 2016.

- Mä olen homo niin kauan, kunnes kuolen. Laulan rakkaudesta ja tiedän vain, miltä tuntuu olla rakastunut mieheen.

"Laulan rakkaudesta ja tiedän vain, miltä tuntuu olla rakastunut mieheen."― Cristal Snow

- Aion videoissani ja kaikessa muussakin tuoda sen esiin niin kauan, kunnes se on normipäivää. Olisi ihan älytöntä ja typerää kiehnätä jotain naista näissä videoissa.

Cristal Snow on joutunut aiheen takia ikäviin tilanteisiin myös perhepiirissä. Riita sai alkunsa poliittisesta keskustelusta, kun Pekka Haavisto oli presidenttiehdokas.

- Keskustelu alkoi siitä, mitä homot saavat tai eivät saa tehdä. Yksi perheenjäsenistäni sanoi silloin, ettei homo sovi presidentiksi. Siitä tuli tosi iso perheriita, joka kesti pari vuotta.

Snow ottaa aktiivisesti kantaa sosiaalisessa mediassa, yrittää puuttua vääryyksiin ja pyrkii olemaan hyvä esikuva nuorille.

- Saan koko ajan palautetta siitä, että tarvitseeko sitä homoutta tuoda niin paljon esiin. Jossain vaiheessa kyllästyin vastaamaan siihen kysymykseen. Haistakaa kaikki v*ttu, olen just niin homo kuin haluan.

"Harmi, että näistä asioista puhuminen jää heteroiden tehtäväksi"

Artisti huomauttaa, että jos julkisuudessa ei ole enemmän homoseksuaaleja esikuvia, niin tilanne ei tule ikinä muuttumaan.

- Meillä on se valta muuttaa maailmaa. Julkkiksilla on omat avarakatseiset piirit, joissa voi ottaa kantaa ja antaa muille ihmisille voimaa ja rohkeutta. Se on todella tärkeää.

Itse avoimesti homoseksuaali Snow luulee tietävänsä syyn siihen, mikseivät kaikki artistit halua puhua julkisuudessa avoimesti seksuaalisuudestaan.

- Luulen, että se on pelko keltaista lehdistöä kohtaan, koska meillä on sellainen hauska suoja Suomessa, että jos et ole puhunut seksuaalisuudestasi, niin siitä ei voida kirjoittaa.

Snow huomauttaa, että artistit myös tykkäävät leikitellä seksuaalisuudella. Se on osa mediapeliä.

- Isot maailmantähdet ovat tehneet sitä vaikka kuinka kauan. Jos ajatellaan, vaikka Madonnaa, hän on ottanut myös kantaa asioihin oman seksuaalisuutensa kautta tuodakseen vapautta ja sellaista esille. Se on vaan harmi, että näistä asioista puhuminen jää heteroiden tehtäväksi.

Artisti kuitenkin muistuttaa, ettei ketään voi tuoda väkisin kaapista ulos. Sen täytyy lähteä itsestä.

- Koen sen vaan tosi surullisena juttuna, ettei löydä sitä voimaa itsestään, että on geiminsä huipulla, voisi olla hyvä esikuva seksuaalivähemmistöille ja avoimuudelle, mutta sitten ei oteta sitä askelta. Ei vaan uskalleta tehdä niin ja luullaan, että fanit kaikkoavat.

Cristal Snow juonsi YleX:n Supersunnuntai-ohjelmaa vuosina 2013–2016.

Lue myös:

Robinin bändissä soittava monilahjakkuus Minna Koivisto kaipaa suoraa puhetta musabisnekseen: tytöttely kyllästyttää ja homoseksuaaleja esikuvia on liian vähän

Artistin seksuaalisella suuntautumisella on väliä 

Cristal Snow: Mä paloin loppuun silloin kun mun toinen levy tuli

Ohjaaja Viivi Huuska rikkoo tabuja ja aiheuttaa kohua – ja siksi naiset konttaavat Cheekin videolla