Hyppää pääsisältöön

Bergenin filharmonikot 250 vuotta

Pianisti Leif Ove Andsnes soittaa Bergenin filharmonikoiden 250-vuotisjuhlakonsertissa
Leif Ove Andsnes Pianisti Leif Ove Andsnes soittaa Bergenin filharmonikoiden 250-vuotisjuhlakonsertissa Kuva: NRK parrasvalot

Leif Ove Andsnes on tunnettu ja kiitetty norjalaispianisti. Hän kertoo musiikin lomassa Bergenin filharmonisen orkesterin tarinan. Orkesteri täytti 250 vuotta ja on yksi maailman vanhimmista yhä toimivista orkestereista.
Areenassa 30 päivää

Bergenin filharmonikot eli paikallisittain "Harmonien" on yksi maailman vanhimmista yhä toiminnassa olevista sinfoniaorkestereista. Vuonna 2015 orkesteri vietti 250-vuotisjuhlaansa.

Teema esittää orkesterin juhlavuoden dokumentin, jonka juontaa maineikas norjalaispianisti Leif Ove Andsnes. Dokumentissa matkustetaan ajassa orkesterin perustamisesta 1765 juhlakonsertin valmisteluihin 2015.

Dokumentin jälkeen nähdään 25-minuuttinen kooste juhlakonsertin parhaista hetkistä.

 • Harjunpää & pahan pappi on kylmä ja ankara rikoselokuva

  Väkivaltainen rikoselokuva hullusta tappajasta.

  Kun tappaja on sekaisin ja tuntuu valitsevan uhrinsa mielivaltaisesti, on Harjunpäällä vaativa urakka jäljittää tekijää. Pian väkivaltainen murhaaja tunkeutuu myös Harjunpään perhepiiriin.

 • I Wanna Be Somebody! Elokuvia musiikista Teemalla

  Kunnianhimoa ja rakkautta perjantain Kinossa.

  Mikä on kunnianhimon hinta? Miten ihminen löytää vapauden? Onko rakkautta ensi silmäyksellä? Teeman perjantain Kino esittää kolme keskenään hyvin erilaista elokuvaa muusikoista ja musiikista.

 • Pahuuden monet kasvot Teemalla lokakuun elokuvissa ja dokumenteissa

  Murhaajasta diktaattorin myötäilijään – mikä heitä yhdistää?

  Kylmäverinen murhaaja. Lakia kunnioittamaton kostaja. Holokaustin toimeenpanija. Diktatuurin välinpitämätön myötäilijä. Mikä on heitä yhdistävä tekijä? Mitä on pahuus? Teeman lokakuun elokuvat ja dokumentit tutkivat pahuutta niin historian ja tositarinoiden kuin fiktion kautta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa