Hyppää pääsisältöön

Tinderiin uusi ominaisuus – kohta tulee enemmän mätsejä

Jatkossa käyttäjä näkee Tinderiä selatessaan uuden profiilin kohdalla ensimmmäisenä sen kuvan, joka kiinnostaa häntä todennäköisesti eniten.

Tinder. // Kuva: Tinder

En tykkää, tykkään, en tykkää, en tykkää, tykkään.

Deittisovellus Tinderiä käytetään usein erittäin nopealla tempolla. Profiileihin ei välttämättä kiinnitetä huomiota kuin sen ensimmäisen kuvan verran.

Tinder on havahtunut ilmiöön ja julkaisi viime vuonna palvelun maksullisen version, jossa käyttäjä voi palata taaksepäin sellaiseen profiiliin, jonka on jo hylännyt.

Mutta nyt Tinder on keksinyt uuden ratkaisuvaihtoehdon nopeusongelmaan: palvelu on julkaissut uuden Smart Photos -nimisen toiminnon, jonka avulla profiiliisi eksyvä Tinder-käyttäjä näkee kuvistasi ensimmäisenä sen, josta hän pitää lähtökohtaisesti eniten. Aiheesta kertoo muun muassa verkkolehti Mashable.

Sama pätee myös toisin päin: myös sinä näet muiden profiileista ensimmäisenä sen kuvan, joka miellyttää todennäköisesti eniten.

Smart Photos toimii niin, että se aluksi vaihtelee käyttäjän profiilikuvaa ja kerää näin dataa siitä, minkä kuvan kohdalla käyttäjä on saanut eniten tykkäyksiä. Ominaisuus kerää tietoa myös niistä kuvista, joiden kohdalla on swaipattu vasemmalle eli hylätty. Datan perusteella Tinder järjestää käyttäjän kuvat niin, että eniten tykätyt ovat esillä ensimmäisenä ja vähiten tykätyt viimeisenä.

Uuden ominaisuuden algoritmi pystyy kuitenkin muuhunkin kuin tähän: se tunnistaa vastaantulevan profiilin kuvista sellaiset, jotka voisivat kiinnostaa sinua oman tykkäyshistoriasi perusteella. Jos olet usein tykännyt esimerkiksi sellaisista kuvista, joissa on sekä henkilö että kissa, nämä kuvat voivat näkyä profiilissa ensimmäisenä.

Ominaisuus toimii parhaiten niillä käyttäjillä, jotka käyttävät Tinderiä aktiivisesti.

Tinderin mukaan ominaisuus on testeissä nostanut käyttäjien saamia mätsejä 12 prosentilla. Smart Photosin saa kytkettyä päälle Tinderin oman profiilin hallinnasta.

Ominaisuus on jo joidenkin käyttäjien käytettävissä. Pian se tulee maailmanlaajuiseen käyttöön.

Lue myös:

Ensitreffit alttarilla nousi Tinder-ahdistuneiden sinkkujen unelmaksi – deittailun helppous on kääntynyt itseään vastaan

Tinderistä tulee K-18 – hyvästi, alaikäiset swaippailijat