Hyppää pääsisältöön

Disco Ensemble palasi tauoltaan tsemppibiisillä: breikki teki meille hyvää

Disco Ensemblen seuraava albumi julkaistaan tammikuussa. Juhlakeikat innostivat bändiä palaamaan musiikintekoon.

Disco Ensemble // Kuva: YleX

Viimeiset pari vuotta Disco Ensemble on keikkaillut ympäri Suomea, mutta uutta musiikkia ei ole kuulunut sitten vuoden 2012.

Yhtyeen jäseniä on voinut bongata keikkalavoilla myös erikseen. Laulaja Miikka Koivisto ja kitaristi Jussi Ylikoski esittelivät kumpikin elektronista puoltaan: Koiviston projekti kulki nimellä Hisser ja Ylikosken nimellä Big Pharma.

Nyt Disco Ensemble on virallisesti palannut. Bändi julkaisi tällä viikolla uuden sinkkunsa Fight Forever tulevalta Afterlife-levyltään, jonka on määrä ilmestyä ensi vuoden tammikuussa.

Koiviston ja Ylikosken mukaan tauko musiikin tekemisestä teki yhtyeelle hyvää.

- Breikin jälkeen on tuntunut tosi siistiltä tehdä tätä taas. Kyllä tauko teki terää, Ylikoski kertoo Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa.

Vuonna 2012 julkaistua Warriors-albumia seurasi kiertue, jonka jälkeen bändiin iski väsymys. Yhtyeelle ominaisesti rundin jälkeen olisi suunnattu suoraan studioon, mutta tuolloin ajatus uusista biiseistä ei innostanut.

- Tuli fiilis, ettei jaksa lähteä tekemään samaa juttua uudestaan, Ylikoski sanoo.

Vaikka uutta musiikkia ei syntynyt, bändin nelikko pysyi silti kiinteästi mukana musiikkimaailmassa. Omat projektit ja Disco Ensemblen keikat rullasivat arkea eteenpäin. Vuonna 2015 bändi soitti First Aid Kit -levynsä 10-vuotisjuhlakiertueen, joka osaltaan innosti takaisin uuden musiikin tekoon.

- Missään vaiheessa ei ollut fiilistä, että laittaisimme pillit pussiin lopullisesti. Ne First Aid Kit -keikat olivat täyttä timanttia, ja niistä tuli olo, ettei tätä halua lopettaa, Ylikoski pohtii.

- Ei me suunniteltu taukoa. Tuntuu, että muut suunnittelee kauheasti, ja meillä kaikki tulee luonnostaan, myös paluu, Koivisto jatkaa.

Uusi sinkku Fight Forever on kaksikon mukaan tsemppibiisi, joka sopii jokapäiväiseen kamppailuun arjessa.

- Se on tietyllä tavalla arkipäiväisen oloinen. Musta se kuvaa joka-aamuista "nyt vittu taistellaan" -meininkiä. Ja kun se on meidän biisi, niin se on tuollainen musiikkijöläys, Koivisto sanoo.

Kuuntele Koiviston ja Ylikosken haastattelu alta.

Lue myös:

Tässä ovat viikon parhaat biisit: mukana Disco Ensemble, Titta ja Black Metal Raccoons

Disco Ensemble: Fight Forever on arkipäiväisen oloinen tsemppibiisi