Hyppää pääsisältöön

Nettimeemeistä suosituksi sarjakuvaksi: Finnish Nightmares -sarjiksen tekijä sai arvostetun tunnustuksen

Finnish Nightmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen nappasi Lempi-palkinnon Kemin sarjakuvapäivillä.

Kiusallisia tilanteita julkisessa liikenteessä. // Kuva: Finnish Nightmares

Finnish Nightmares -sarjakuva on ihastuttanut suomalaisia jo noin vuoden. Suomalaisten juroa ja vaatimatonta kansanluonnetta piikittelevä sarjis nousi suosioon hetkessä, eikä hype ole laantunut. Sarjakuvan Facebook-sivulla on yli 165 000 tykkääjää.

Sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen sai lauantaina arvostetun alan tunnustuksen, Netti-Lempi -patsaan. Palkinto annettiin Korhoselle Kemin 35. sarjakuvapäivillä, kertoo Yle Uutiset.

Korhosen lyhyet sarjakuvat nousivat nettimeemeistä niin suureen suosioon, että Finnish Nightmares on painettu myös sarjakuvakirjaksi. Sarjakuvassa seikkailevan Matin toilailuista on tehty myös postikortteja ja muita oheistuotteita.

Vuodesta 1987 jaetun Lempi-palkinnon on saanut yli 60 eri tavoin ansioitunutta tahoa. Jope Pitkäsen Lempi-hahmoon perustuvia patsaita on jaettu perinteisesti Kemin sarjakuvapäivien päätöstilaisuudessa.

Netti-Lempi myönnettiin nyt ensimmäisen kerran. Aikaisemmin palkintokategorioina ovat olleet Lempi Grand Prix, Strippi-Lempi, Lehti-Lempi, Lempi International ja Lempi Grand Prix.

Aikaisemmin Lempi-palkinnon ovat saaneet muun muassa Mauri Kunnas, Tove Jansson, Robert Crumb, Bill Watterson, Hunt Emerson, Vicar, Ville Ranta, Pertti Jarla, Ari Kutila, Milla Paloniemi ja Jope Pitkänen.

Lue myös:

Punastuvaa suomalaista esittävä sarjakuva keräsi 20 000 tykkäystä vuorokaudessa – tekijä täysin yllättynyt

Huh, mikä alku viikolle: suomalaisille Counter-Striken MM-kultaa ja Nobelin talouspalkinto

Wonder Woman tuli kaapista, ja se ei oikeastaan ole mikään iso juttu