Hyppää pääsisältöön

Akuutti kysyy: Oletko sinä suorittaja?

Oletko sinä suorittaja -kysely
Oletko sinä suorittaja -kysely Kuva: Yle, Tero Kyllönen akuutti

Suorittamisesta ja suoriutumisesta puhutaan nykyään paljon. Elämän joka osa-alueella pusketaan eteenpäin to do -listojen merkintöjä yliviivaten – mitä enemmän kalenterimerkintöjä ja tekemistä, sen parempi ihminen. Liikunta ja ruokailutkin ovat lipsahtaneet nautinnon sijaan kontrolloiduksi tekemiseksi. Tulevatko vaatimukset ulkopuolelta vai luommeko tarpeen äärimmilleen viritetystä elämästä itse? Mitä liiallinen suorittaminen ihmiselle tekee? Missä kulkee hallitun ja liiallisen suorittamisen raja?

Oletko sinä suorittaja?

Onko sinulla kokemuksia suorittamisesta ja suorittajuudesta? Kerro meille oma tarinasi nimettömänä, mutta merkitse kirjoitukseesi sukupuolesi sekä ikäsi. Paina lopuksi LÄHETÄ-nappia. Julkaisemme kirjoitukset viikon lopussa suorittamista käsittelevän artikkelin yhteydessä.

Akuutti – elämänmakuisia tarinoita ja ajankohtaista asiaa terveydestä. Liity joukkoomme Facebookissa!

 • Juoksu vapauttaa mielen – “Juoksulenkki voi olla meditatiivinen kokemus”

  Juoksulenkillä kannattaa liikuttaa kehon lisäksi myös mieltä

  – Ihminen on kokonaisuus, siksi juoksulenkillä kannattaa liikuttaa kehon lisäksi myös mieltä. Juoksun mahdollisuudet ovat valtavat ja se on fyysisten terveysvaikutusten lisäksi erinomainen väline ajatusten jäsentämiseen ja koostamiseen. Näin sanoo entinen kilpajuoksija ja psykoterapeutti Kirsi Valasti.

 • Juotko liikaa? Lue lääkärin vinkit alkoholin kohtuukäyttöön

  Lääkärin vinkit alkoholin kohtuukäyttöön.

  A-klinikan johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki on auttanut monta alkoholin suurkuluttajaa kohtuukäyttäjäksi – pienin askelin. Kohtuukäyttöön siirtyminen vaatii ennen kaikkea tukea ja lujaa tahtoa. Syyllisyyden tunteen Simojoki kannustaa heittämään romukoppaan.

 • Dengue-kuume kaatoi Tuulikin Thaimaassa: "Muistan ajatelleeni, ettei haittaisi, vaikka kuolisin tähän."

  Kerro meille kokemuksesi lomalla sairastumisesta.

  Muistatko sen ulkomaanmatkan, kun sairastuit vatsatautiin tai joku muu tauti laittoi lomasuunnitelmat uusiksi? Epäilemättä muistat. Akuutti kerää kesän ajan teidän tarinoitanne reissussa iskeneistä taudeista, oli sitten kyse Ruotsin risteilyn pilanneesta noroviruksesta tai jostain vakavammasta matkalla iskeneestä taudista. Julkaisemme kokemuksianne Akuutin verkkosivuilla kesän jälkeen. Tuulikki Viitaniemi sairastui vuonna 2002 Thaimaassa dengue-kuumeeseen. Hänen tarinansa voit lukea jo nyt.