Hyppää pääsisältöön

Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

Vettä sakeampaa
Waldemarin sisarukset Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa Vettä sakeampaa Kuva: Baldur Bragason 6277 0211 000,Yle Fem,Björn Bengtsson,Aliette Opheim,Joel Spira

Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.

Tilanne ei ole helppo, koska majatalon talous on huteralla pohjalla ja uhkaa nostaa esiin sisarusten huonoimmat puolet. Odottamattomat tapahtumat ja uudet tuttavuudet koettelevat näiden välisiä suhteita ja johtavat vihaan, petokseen ja rakkauteen.

Kestävätkö perhesiteet paikan pyörittämisen? Onko veri vettä sakeampaa?

Muutama kuukausi on kulunut siitä, mihin ensimmäisen tuotantokauden tapahtumat päättyivät. Oskar haluaa jatkaa majatalon pitoa, mutta ikävöi tytärtään Ceciliaa, joka on aloittanut opiskelun Tukholmassa, ja vaimoaan Liviä, joka matkustaa Euroopassa ja yrittää löytää oman tien elämässään. Oskar tuntee itsensä hylätyksi ja houkutus tarttua pulloon on kova.

Jonna on viettänyt aikaa Lontoossa. Suhde Manneen ja flirtti Mikaelin kanssa ovat takanapäin. Hän toivoo uutta roolia, mutta palaa jouluksi Ahvenanmaalle hoitamaan majataloa kuten on luvannut.

Lasse on saanut vakuutusrahansa ravintolapalosta ja on nyt velaton. Mutta Tukholman ravintolamaailmassa ketään ei kiinnosta miehen tekemiset. Hän palaa Ahvenanmaalle ristiriitaisin tuntein.

Sisarukset suunnittelevat joulua majatalossa, kun ensimmäinen lumimyrsky lähestyy. Se on luultua voimakkaampi ja leimaa valmisteluja. Myrsky tuo mukanaan löydöksen, joka koituu kohtalokkaaksi sisaruksille.

Vettä sakeampaa - Joel Spira
Oskar (Joel Spira) ei yksin onnistu pyörittämään majataloa. Vettä sakeampaa - Joel Spira Kuva: Baldur Bragason 2. kausi,Joel Spira,Yle Fem,Tjockare än vatten

Paljon synkempää

Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua sitten viime näkemän ja majatalon perimiseen liittynyt ilo on haihtunut ilmaan.

Sisarusten on aika katsoa eteenpäin ja pyörittää majataloa pidemmällä tähtäimellä. Alistettuna, he tapaavat jälleen ja ryhtyvät töihin.

Anders Engström, joka on ohjannut osan sarjan jaksoista, kertoo kuvauksissa, että toinen kausi on edeltäjäänsä paljon synkempi.

- Nyt on talvi ja kotoisa kesäinen majatalo on kylmä ja eristäytynyt paikka. Tuotantokausi on myös psykologisesti edeltäjänsä ahdistavampi ja siihen on lisätty dekkarimaisia elementtejä.

Tarina jatkuu ja juoni tiivistyy, mutta moni asia on ennallaan. Sisarukset ovat perineet majatalon, mutta vääryydet ja avoimet haavat antavat leimansa.

- Kiistoja aiheuttavat muiden muassa perintöasiat ja menneisyydessä koetut vääryydet, kertoo Engström.

Vettä sakeampaa - Linda Zilliacus
Linda Zilliacus esittää Laura-nimistä poliisia. Vettä sakeampaa - Linda Zilliacus Kuva: Baldur Bragason Linda Zilliacus,Tjockare än vatten,Yle Fem,2. kausi

Ruotsi kohtaa Suomen Ahvenanmaalla

Uusissa jaksoissa näemme jälleen Suomen ja Ruotsin suosituimpia näyttelijöitä. Waldemarin sisaruksia näyttelevät Björn Bengtsson, Joel Spira ja Aliette Opheim. Uusia kasvoja Suomesta ovat muiden muassa Linda Zilliacus ja Samuli Vauramo.

Anders Engström ei halua korostaa osuuttaan näyttelijävalinnoissa.

- Olen halunnut pysyä neutraalina koska näyttelijävalinnoista vastaavat tietävät millaista sarjaa ovat tekemässä ja millaista sävyä siihen etsivät. Olen ehdottanut nimiä, mutta päätökset ovat tuotannon konseptista vastaavien henkilöiden.

Suomalais-ruotsalaisen yhteistyön uskoisi aiheuttavan kulttuurien törmäyksiä. Kaikki ovat kuitenkin olleet paikalla kuvauksissa. Sitä voi pitää merkkinä saumattomasta yhteistyöstä. Engströmin mukaan kulttuurierot ovat pienenemään päin.

- Mitä enemmän työskentelen sitä vähemmän koen kulttuurieroja. Monet ruotsalaisohjaajat ihastuvat suomalaisnäyttelijöiden vakavamielisyyteen, tunnollisuuteen ja sitoutuneisuuteen. Itse näen samoja piirteitä ruotsalaisnäyttelijöissä, keskenään ovat hyvin samankaltaisia.


Alkuperäinen nimi: Tjockare än vatten (2. tuotantokausi)
10 jaksoa
30 päivää Areenassa

Henrik Jansson Schweizerin tuottama sarja.
Osissa: Joel Spira, Björn Bengtsson, Aliette Opheim, Jessica Grabowsky, Linda Zilliacus.
Ohjaus: Erik Leijonborg & Anders Engström
Tuotanto: Nice Drama 2015&2016 / Yhteistuotanto

Vettä sakeampaa - Anders Engström
Anders Engström kuvauksissa. Vettä sakeampaa - Anders Engström Kuva: Baldur Bragason Tjockare än vatten,Yle Fem,2. kausi,Anders Engström
Kommentit
 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.