Hyppää pääsisältöön

Edu Kehäkettunen MC Taakibörstan hypestä: “Ei voitu kelata, et kysyntä olisi näin kova”

2000-luvun alussa sylkenyt underground rap-yhtye palaa rikospaikalle.

MC Taakibörsta: Davo Ukki, Kehäkettu ja Setä Koponen. Yhtye ehti olla kasassa pari vuotta. Viimeksi yhtye nähtiin lavalla vuonna 2011 Flow Festivalin Open Source Stagella. Kolmikko on tunnettu myös monista muista biiseistä ja kokoonpanoista vuoden 2002 jälkeen. // Kuva: Kuvakaappaus MC Taakibörstan musiikkivideosta PA 2001.

Alkuviikko on ollut haipakkaa MC Taakibörstan ympärillä, vaikka kyseinen rap-yhtye lopettikin lähes 15 vuotta sitten. Ug-kokoonpano päätti heittää nostalgian merkeissä keikan Tavastialla marraskuussa, ja liput tulivat myyntiin maanantaina 18. lokakuuta.

Noin 800 lippua myytiin loppuun minuutissa, jonka jälkeen päätettiin järjestää lisäkeikka. Toisen keikan liput myytiin kahdessa minuutissa. Kolmannen keikan liput tulevat myyntiin keskiviikkona aamulla. Siis 2000-luvulla lopettanut ug-bändi nousi Tiketin TOP 5 -listan ykköseksi, ja Facebookissa kysellään lippujen perään?

- Kyllä me tiedettiin, että yksi keikka myydään loppuun Tavastialle saletisti. Mutta ei me nyt voitu ikinä kelata, että kysyntä olisi näin kova, sanoo Kehäkettu eli Edu Kehäkettunen.

MC Taakibörstan perustivat espoolaiset Davo Ukki, Setä Koponen ja Kehäkettu vuonna 2000. Anteeksipyytelemätön yhtye keräsi ympärilleen oman fanikuntansa, ja humoristisen härskit räpit iskivät tajuntaan. Biiseillä räpätiin muun muassa persaukisuudesta, mimmeistä ja dokaamisesta. Sinkku PA 2001 nousi Suomen virallisella listalla sijalle seitsemän, mutta bändi pysyi ug-piireissä. Keikat vedettiin niin sanotusti kosteissa merkeissä – kuten yhtyeen nimi voi antaa ymmärtää.

- Siitä se nimikin tulee, et dokattiin. En muista montaa keikkaa, missä oltais oltu selvänä. Vedettiin aina ihan hirveet nakit keikalla, Edu Kehäkettunen kertoo.

Tavastia ja ensimmäinen keikkapäivämäärä 11. marraskuuta on merkittävä yhdistelmä, sillä silloin tulee tasan 16 vuotta MC Taakibörstan ensimmäisestä keikasta kyseisellä lavalla.

- Palataan rikospaikalle, jengi diggaa, haluaa nähdä ja hikoilee innoissaan – helvetin hyvä. Ei me kuitenkaan haluta jättää jengiä nuolemaan näppejä, joten saa nähdä tuleeko kesällä jotain festarikeikkaa. Katsoo nyt, jotain täsmäiskuja ehkä. Muttei siinä ole mitään järkeä, että lähdetään kiertää jokainen tuppukylä.

Vaikka Tavastialle on nyt tulossa keikkoja, mistään bändin comebackista ei puhuta. Kokoonpanon loru loppui virallisesti 2002 – yhtye ehti olla kasassa vain pari vuotta.

- Jengi ei puhaltanut silloin yhteen hiileen. Ei meidän ollu pakko olla framilla ja jotain räppistaroja, jotka tunkee naamojaan lehtiin. Aivan sama, Edu Kehäkettunen avaa tuolloisia ajatuksia.

Hän kertoo, että MC Taakibörstan tulevilla keikoilla meininki on aitoa kuten taannoin hyvinä aikoina. Yksi pyyntö hänellä kuitenkin on yleisölle.

- Keikalla on luvassa kaikenlaisia yllätyksiä, mutta keskittykää keikkaan ja tunkekaa ne puhelimet jonnekin muualle – se on jotenkin väsynyttä ja ärsyttävää.

Mies odottaa itse sitä, että pääsee näkemään yleisön reaktiot livenä vedettävän biisin PA 2001 -biisin aikana. Kyseisen biisin musavideota on katsottu puoli miljoonaa kertaa YouTubessa.

Lue myös:

Legendaarisen rap-yhtye MC Taakibörstan paluukeikan liput vietiin minuuteissa – kolmas keikka tulossa: ”Mitä vain voi tapahtua”

Minkä kotimaisen rap-artistin pitäisi tehdä comeback? Äänestä!

Kotimaisen rapin uranuurtaja Mariska palaa juurilleen ja haluaa pysyä siellä

Kapasiteettiyksikkö voitti supersuositun comeback-äänestyksen – Uniikki vihjailee paluusta