Hyppää pääsisältöön

Elämän tanssi

Jeremías Herskovits on nuori Alejandro elokuvassa Elämän tanssi
Jeremías Herskovits on nuori Alejandro Jeremías Herskovits on nuori Alejandro elokuvassa Elämän tanssi teeman elokuvat

Ohjaaja Alejandro Jodorowskyn omaelämäkerrallinen kasvutarina joka alkaa 1930-luvun Chilessä. Vahvasti surrealistinen elokuva avaa Jodorowskyn elokuvien maailmaa.
Teema keskiviikko 19.10. klo 21.30. Areenassa 14 päivää

Chileläissyntyinen Alejandro Jodorowsky on surrealistisen elokuvan grand old man, jonka elokuvia ei kuitenkaan ole ennen nähty Suomen televisiossa. Vuonna 1929 syntynyt Jodorowsky jatkaa uraansa edelleen, ja Teemalla nähtävä Elämän tanssi on hänen viisiosaiseksi suunnittelemansa omaelämäkerrallisen sarjan ensimmäinen osa vuodelta 2013. Sarjaan on valmistunut vuonna 2016 myös toinen osa, Poesía sin fin.

Elämän tanssi kertoo Alejandron lapsuudesta ja hänen isästään Jaimesta. Juutalainen Jodorowskyn perhe joutui elämään antisemitististen ennakkoluulojen kohteena, ja vakaumuksellisena kommunistina Jaime oli myös valtakunnan vihollinen. Itsensä kovettaneen taistelija-isän ja herkkätunteisen pojan suhde oli vaikea.

Elämän tanssi ei ole mikään suoraviivainen muistelma lapsuudesta vaan Jodorowskyn surrealistiselle ja maagis-realistiselle linjalle uskollinen musiikillinen fantasia.

Rooleissa nähdään muiden muassa Jodorowskyn kolme poikaa ja yksi lapsenlapsi (nuoren Alejandron roolissa nähtävä Jeremías Herskovits), ja ohjaaja esittää itse itseään vanhana miehenä.

Elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaalilla 2013.

  • Elämän tanssi (La danza de la realidad), Chile 2013. O: Alejandro Jodorowsky. N: Brontis Jodorowsky, Adan Jodorowsky, Jeremías Herskovits, Pamela Flores, Cristóbal Jodorowsky
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa