Hyppää pääsisältöön

Historia: Al Capone

Amerikan kuuluisin gangsteripomo oli legenda jo eläessään.
Gangsteripomo Al Capone oli legenda jo eläessään. Amerikan kuuluisin gangsteripomo oli legenda jo eläessään. yle tv1

TV1 maanantaina 24.10.2016 klo 19.00 - 19.55, uusinta sunnuntaina 30.10. klo 13.36
Yle Areenassa 30 päivää

Amerikan kuuluisin gangsteripomo Al Capone (1899 - 1947) oli legenda jo eläessään. Oliko hän amerikkalaisen yritteliäisyyden perikuva vai alamaailman häikäilemätön tappaja? Miksi Caponen liituraitahahmo yhä kiehtoo amerikkalaisia?

Capone harjoitti Yhdysvaltain kieltolain aikaan alkoholin salakuljetusta ja myyntiä sekä avasi ensimmäisen soppakeittiön. Pitkälti Caponen ansiosta amerikkalaisiin maitopakkauksiin saatiin päiväykset. Vankilassa ollessaan miehestä paljastui myös pehmeämpi puoli, kun hän kirjoitti rakkauslauluja vaimolleen Maelle.

Dokumentti kertaa Al Caponen vaiheita varhaisimmista jengivuosista aina miehen kuolemaan saakka. Mikä on totuus tästä historiallisesta hahmosta? Miten Capone liittyy järjestäytyneeseen rikollisuuteen tänä päivänä? Miten hän on vaikuttanut populaarikulttuuriin ja arkielämään Chicagossa?

Al Capone: Icon. tuotanto: PBS, Yhdysvallat, 2014

Lisää aiheesta:
Al Capone (Wikipedia)
Yle Uutiset: Ei enää vanhaa maitoa – "Viimeinen käyttöpäivä" -merkinnän keksi Al Capone

Kommentit