Hyppää pääsisältöön

Legendaarisen rap-yhtye MC Taakibörstan paluukeikan liput vietiin minuuteissa – kolmas keikka tulossa: ”Mitä vain voi tapahtua”

Lähes 15 vuotta sitten lopettanut rap-yhtye mylläsi Tiketin.

MC Taagibörsta. // Kuva: All Day Agency

“Vuonna 2002 lopettanut legendaarinen kotimaisen räpin kulmakivi, MC Taakibörsta, tekee paluun Tavastialle perjantaina 11.11.2016.“

Näillä saatesanoilla ohjelmatoimisto All Day Agency ilmoitti tulevasta keikasta, ja liput myytiin loppuun minuutissa maanantaina Tiketissä. Monet jäivät nuolemaan näppejään.

- Pelkästään jo se, että sai bändin lähtemään nyt keikalle, on aika iso juttu. Sitä on yritetty vuosia monesta eri suunnasta, eikä kovin montaa kertaa ole onnistunut, sanoo keikan järjestäjä ohjelmatoimisto All Dayn Jussi Laine.

Laine kertoo, että lennosta päätettiin järjestää vielä toinenkin keikka. Ne myytiin tiistaina aamulla loppuun parissa minuutissa. Tänään ilmoitettiin, että MC Taakibörsta heittää vielä kolmannen keikan Tavastialla tapaninpäivänä. Liput tulevat myyntiin keskiviikkona aamulla. Tavastian kapasiteetti on 800 henkilöä iltaa kohden.

MC Taakibörstan muodosti räppärit Davo Ukki, Setä Koponen ja Kehäkettu vuonna 2000. Yhtye ehti olla kasassa kaksi vuotta, joten MC Taakibörstan hajoamisesta on melkein 15 vuotta.  Yhtye julkaisi tuolloin yhden EP:n nimeltä PA 2001. MC Taakibörstan humoristisella otteella syljetty musiikki painui mieliin, ja faneja löytyy yhä.

- Todella siistiä millaisen jäljen bändi, joka oli olemassa kaksi vuotta melkein 15 vuotta sitten, on jättänyt musiikkikenttään. Omasta mielestäni MC Taakibörsta on suomirapin tärkein yhtye, missä on kolme tasavertaista räppäriä, Laine kuvailee.

Kolmikon musiikkiurat eivät kuitenkaan loppuneet 2002. Kehäkettu, eli Edu Kehäkettunen ja Davo esimerkiksi muodostivat 2011 No Smoking Team -yhtyeen. Setä Koponen vaikutti myöhemmin esimerkiksi rap-yhtye Reilukerhossa.

Mutta mitä sitten MC Taakibörstan keikalta voi oikein odottaa?

- Jos kyseisen yhtyeen tietää, niin sellaista käsitettä kuin peruskeikka ei ole olemassa. Mitä vain voi tapahtua, Laine sanoo.

YleX kysyi hetki sitten, kenen rap-artistin pitäisi tehdä lukijoiden mielestä comeback. MC Taakibörsta sai äänistä melkein 5 prosenttia. Katso äänestys tästä.

Korjattu 18.10. klo 15:04: Otsikossa luki virheellisesti, että tulossa olisi kolmas lisäkeikka, kun tosiasiassa kyseessä on toinen lisäkeikka, mutta kolmas keikka Tavastialla.

Lue myös:

Edu Kehäkettunen MC Taakibörstan hypestä: “Ei voitu kelata, et kysyntä olisi näin kova”

Minkä kotimaisen rap-artistin pitäisi tehdä comeback? Äänestä!

Kotimaisen rapin uranuurtaja Mariska palaa juurilleen ja haluaa pysyä siellä

Kapasiteettiyksikkö voitti supersuositun comeback-äänestyksen – Uniikki vihjailee paluusta