Hyppää pääsisältöön

Tapaa Waldemarin sisarukset

Vettä sakeampaa
Vettä sakeampaa Kuva: Nice Drama AB Aliette Opheim,Björn Bengtsson,Joel Spira,Tjockare än vatten,Yle Fem,6277 0211 000

Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot alkavat Yle Femmalla keskiviikkona 19.10.2016.

Oskar on jäänyt talveksi Ahvenanmaalle, hänen henkilökohtaiset ongelmansa heijastuvat majatalon hoitamiseen. Lasse palaa Tukholmasta, jossa yhteistyökumppanit ovat hylänneet hänet. Jonna puolestaan yrittää edistää näyttelijänuraansa. Sisarukset kokoontuvat pyörittääkseen majataloa joulun ja uuden vuoden yli.

Näyttelijät Joel Spira, Björn Bengtsson ja Aliette Opheim kertoivat kuvauksissa roolihahmoistaan ja sarjasta.

Mitä oikeastaan perimme?

Joel Spira näyttelee keskimmäistä lasta Oskaria, joka jäi auttamaan majatalon pidossa kun muut sisarukset lähtivät etsimään onneaan muualta. Ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa nämä palasivat majataloon. Jotta he saisivat periä majatalon, heidän oli pyöritettävä kauden verran tätä yhdessä.

Spiran mukaan asetelma muistuttaa edellistä kautta mutta edellytykset ja suhteet ovat muuttuneet.

- Uusien jaksojen alussa Oskar on taas ainoana sisaruksista majatalolla ja asioita alkaa tapahtua. Jännitteet lisääntyvät. Hahmot alkavat kyseenalaistaa keskinäisiä suhteitaan ja suhdettaan majataloon. Edellisissä jaksoissa kyse oli pitkälti majatalon pelastamisesta ja tehtävästä suoriutumisesta. Nyt he kysyvät, mitä ovat oikeastaan perineet?

Mikä Oskar on miehiään?

- Hän yrittää olla korrekti ja tunnollinen ja haluaa, että asiat pysyvät ennallaan. Sellainen henkilö on herkkä muutoksille. Ja niitähän on luvassa.

Miten paljon Oskar muistuttaa sinua?

- Ei kovinkaan paljon. En ole yhtä mustavalkoinen tai ankara. Mutta joka roolihahmossa on ominaisuuksia, jotka muistuttavat itseä.

Oletko miettinyt Oskaria kuvausten välissä?

- Tunsimme kaikki ensimmäisen tuotantokauden jälkeen, ettei kaikki ollut tässä, ja että hahmoilla oli lisää annettavaa. Saimme aikaisessa vaiheessa vahvistuksen toisesta tuotantokaudesta, joten Oskar pysyi mielessä.

Lasse yrittää, mutta oikomalla

Björn Bengtsson esittää sarjassa isoveljeä Lassea. Ongelmallisen nuoruuden jälkeen hän on paennut Ahvenanmaalta Tukholmaan, jossa on pyörittänyt ravintolaa. Hän potee huonoa omatuntoa koska jätti pikkuveljensä Oskarin yksin. Ja siitä, että hänellä oli romanssi Oskarin vaimon Livin kanssa.

Tuotantokauden alussa Lassen vaihtoehdot ovat vähissä. Hän on tuhonnut suhteensa Tukholman ravintolamaailmaan ja tuhlannut rahansa. Tytär Kim on muuttanut ulkomaille.

Bengtsson kuvaa sarjaa potrettina kolmesta sisaruksesta, joilla on synkkä menneisyys. Toinen kausi on edeltäjäänsä vahvempi.

- Tahti kiihtyy ja kokonaisuus on intensiivinen. Ensimmäinen tuotantokausi sai kiitosta miljöistään, valokuvauksestaan ja tunnistettavuudestaan. Siitä, että tavalliset ihmiset taistelivat arkisten ongelmien parissa. Sisarusten taustat työntävät heidät lokaan ja tahti kiihtyy.

- Intensiivisyyttä lisäävät osaltaan sarjan uudet hahmot.

Lassella oli paljon ongelmia ensimmäisissä jaksoissa. Jatkuvatko ne?

- Kyllä. Rakastan tätä miestä. Hän yrittää kovasti, mutta haluaa vain oikoa mutkat suoriksi. Hän löytää itsensä jatkuvasti pahasta liemestä. Se kuuluu hänen luonteeseensa. Hän menee siitä mistä aita on matalin ja etsii yksinkertaisia ratkaisuja, usein huonolla lopputuloksella, kuten tälläkin kertaa.

Koetko, että olette samanlaisia?

- En herra paratkoon. Tietysti näyttelijänä etsin kiintopisteitä ja yhtäläisyyksiä, ja niitäkin on, mutta Lassen hahmo seisoo omilla jaloillaan.

- On mahtavaa työskennellä saman hahmon parissa kahden 10-jaksoisen kauden verran. Pystyn kertomaan henkilöstä monipuolisemmin ja näyttämään hänen eri puolia.

Vettä sakeampaa toteutetaan yhteistyönä Suomen ja Ruotsin välillä. Huomaako sen kuvauksissa?

- Kuvasin Vadelmavenepakolaista, joka myös oli yhteistyö, ja kannustan siihen. Tuotannossa on paljon suomalaisnäyttelijöitä. Sen huomaa, sillä yhteistyö on hauskaa ja näyttelijät taitavia.

Jonnalla isompi rooli

Jonna, jota näyttelee Aliette Opheim, on pikkusisko, joka on halunnut ja saanut toteuttaa itseään. Hän ei ole kokenut väkivaltaa kuten isoveljensä ja hänellä on valoisampi kuva nuoruudestaan, joskin majatalo myös herättää synkempiä muistoja.

Jonnan näyttelijänura ei etene ja lisäksi hänellä on henkilökohtaisia ongelmia. Silti hänellä on voimia pohtia ja visioida majatalon tulevaisuutta. Hän ei ole yhtä konservatiivinen kuin Oskar, eikä epäonnistunut ravintola-alalla kuten Lasse. Ongelmaksi koituu rahan puute. Sitä tarvitaan toteuttamaan majataloon liittyvät visiot.

Opheim kuvaa uusia jaksoja synkiksi ja niissä hänellä on isompi rooli.

- Sisarukset kokoontuvat jälleen poikkeavissa olosuhteissa majatalossa. On talvi ja yleisesti ottaen tuotantokausi on kesään sijoittuvaa edeltäjäänsä synkempi.

Miltä tuntuu näytellä Jonnaa jälleen? Oletko miettinyt häntä kausien välissä?

- Toki olen miettinyt sarjaa mahdollista toista kautta silmällä pitäen. Olen opiskellut näyttelemistä ja tehnyt paljon töitä. Ei ole ollut aikaa miettiä Jonnaa. Mutta olen todella toivonut jatkokautta. Talveen sijoittuva kausi tuntuu hienolta.

Miten opinnot sujuvat? Ymmärsin, että keskeytit koulun ensimmäisen kauden takia.

- Olen onnistunut kuromaan muiden etumatkan umpeen ja koulu on ollut hyvä yhteistyökumppani. Ei siellä riemusta kiljuta, kun sieltä ollaan poissa, mutta asiat ovat sujuneet hyvin.

Ymmärsin että sinulla on nyt isompi rooli sarjassa?

- Ehkä. Ensimmäisessä tuotantokaudessa Jonna ei ollut kovin merkityksellinen osa juonta. Kyseessä oli sovinto lähinnä veljesten välillä. Uusissa jaksoissa Jonna on enemmän läsnä.

Yhteistyö ruotsalaisten ja suomalaisten näyttelijöiden välillä inspiroi. Vaikka Waldemarin sisarukset ovat edelleen keskiössä saavat muut hahmot enemmän tilaa.

- Suomi tarjoaa runsaasti osaavia näyttelijöitä, joiden kanssa saan tehdä töitä. Linda Zilliacus on mukana uusissa jaksoissa, lisäksi Samuli ja Tobias, sekä tietysti Jessica, joka on mahtava. On hauska nähdä uusia kasvoja tärkeissä rooleissa. Nyt useimmat ovat mukana läpi kauden ja heillä on juonen kannalta isompi merkitys.

 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.