Hyppää pääsisältöön

Vuosisadan Kulttuurigaala juhlii vuoden kuluttua suomalaista luovuutta

Satavuotias Suomi juhlii itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Vuosisadan Kulttuurigaalassa. Viihteellä ja taiteella maustettu iltajuhla huipentuu Vuosisadan Kulttuuripersoonan tai -teon julkistamiseen.

Kulttuurigaala järjestetään Turun Logomossa 18.10.2017, ja se on yksi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -tapahtumien kohokohdista. Yle televisioi tapahtuman, ja se esitetään Yle TV1-kanavalla. Tapahtuma kokoaa yhteen suomalaisia kulttuurin tekijöitä, tukijoita ja ystäviä niin Turkuun kuin televisioidenkin ääreen.

Kulttuurigaalassa palkitaan laajasti suomalaisen kulttuurin tekoja ja tekijöitä. Palkintoluokkien ehdokasasetteluihin sekä valintoihin osallistuu monipuolinen joukko suomalaisen kulttuurin asiantuntijoita. Vuosisadan Kulttuuripersoonista tai -teosta äänestää suuri yleisö.

Palkitsemisia juhlistetaan komealla naisfiguurilla, joka on Suomen itsenäisyyden alkuajan tunnetuimman kuvanveistäjän Wäinö Aaltosen Kultalilja-veistoksen pienoismalli. Kultaliljan ”isosisko” on kolme metriä korkea punagraniittinen Lilja-patsas, joka on seisonut Turussa Runebergin puistossa Auransillan kupeessa vuodesta 1928 alkaen.

Gaalaohjelma koostuu palkitsemisten ohella kiehtovista viihde- ja taide-esityksistä.

Lisätiedot:
kulttuurigaala.fi

Hankkeen taustalla ovat Turun kaupunki, Veikkaus, Yle ja Life Style Invest. Lataamo Group osallistuu iltajuhlan tuotantoon, TMG Events vastaa illalliskorttien myynnistä ja Cardun mobiilialustaa hyödynnetään kohdennetussa viestinnässä.