Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: DJ Polarsoul ja Eevil Stöö antavat tulevaisuudelle nolla tähteä, koska ihminen on pilannut kaiken

Tulevaisuudessa maapallo on pilalla. Niinpä Eevil Stöö näkee parhaaksi ottaa hatkat ja astuu avaruusrakettiin.

"Stöö palas tulevaisuuteen, mut joutui vetää uukkarin."

Näin alkaa tuottaja DJ Polarsoulin ja Eevil Stöön post-apokalyptinen En voi palata tulevaisuuteen -kappale, jossa seikkaillaan Paluu tulevaisuuteen-, Waterworld- ja Mad Max -leffan tunnelmissa.

Waterworld-elokuvassa napajäätiköt ovat sulaneet ja haudanneet Telluksen alleen. Jäätiköiden sulaminen ja vedenpaisumus liittyy vahvasti En voi palata tulevaisuuteen -biisin ydinajatukseen, jonka mukaan ihminen on omalla toiminnallaan pilannut maapallon.

Siksi kappaleen antama kuva tulevaisuudesta ei ole hääppöinen.

"Stöö antaa nolla tähteä, jos arvosanaa mietit."

Kannanotto on nyt in

Paleface julkaisi syyskuun alusta rankasti kantaa ottavan Palamaan-biisin. Noah Kin ja View jatkoivat samalla linjalla syyskuun lopun Mayhem-kappaleellaan.

Palefacen ja Noah Kinin sekä View’n kannanotot oli suunnattu yhteiskuntarakenteisiin. Asan keikka-DJ:nä tunnetun DJ Polarsoulin ja vuonna 2014 YleX:n äänestyksessä Suomen parhaaksi räppäriksi valitun Eevil Stöön kannanotto koskee ihmisen aiheuttamaa ekokatastrofia ja ilmastonmuutosta, joka on jo nyt sulattanut osan maapallon jäätiköistä.

"En voi palata tulevaisuuteen, tulevaisuutta ei oo, me tyrittiin se", Stöö räppää.

Kappale ei kuitenkaan ole pelkkää masennusta, ahdistusta ja maailmantuskaa. Biisiin on sisäänrakennettu hyvin stöömäistä huumoria: hän pelastaa maailman lähtemällä avaruuteen, karkuun maapalloa.

- Se on kannaotto, joka on puettu hehheh-formaattiin, DJ Polarsoul sanoo YleX:lle.

Hehheh-formaatista riippumatta ilmastonmuutos on aihe, josta 2,5 vuotta sitten isäksi tullut Polarsoul on aidosti huolissaan.

- Kyllä nuo asiat ahdistavat. Ne ovat sellaisia, joista pitäisi olla eniten huolissaan, Polarsoul sanoo.

- Jatkuuko meidän elämä seuraavassa sukupolvessa ja miten se jatkuu?

Tietopankki nimeltä Eevil Stöö

DJ Polarsoul julkaisi 14. lokakuuta toisen tuottaja-albuminsa. Forever-lätyllä vierailee lukuisia ug-suomiräppäreitä: Eevil Stöön lisäksi mukana ovat muun muassa Sairas T, Tuuttimörkö, Erä-koira, Sipulijaska ja edesmennyt Edorf.

DJ Polarsoul kertoo, että Stöön kanssa yhteistyön tekeminen maistuu muun muassa sen vuoksi, että Stööllä on valtava tietämys musiikista.

- Se on tietosanakirja ja tietopankki. Yleensä, kun sen kanssa hengaa, niin oppii paljon uutta vaikka jostain uudesta rapista, Polarsoul sanoo.

DJ Polarsoul kertoo, että hänen oli helppo myydä Stöölle idea En voi palata tulevaisuuteen -biisistä ja sen maailmasta.

- Sanoin, että siinä on Waterwolrd ja Mad Max. Stöö sanoi, että ne on hänen lempileffojaan ja että hän hakee inspiraatiota post-apokalyptisesta matskusta.

Lue myös:

Edesmennyt Edorf räppää postuumisti DJ Polarsoulin koskettavalla biisillä – katso räppistaroja vilisevä possevideo

Seitsemän syytä kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta nimeltä Eevil Stöö

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.