Hyppää pääsisältöön

Ylioppilaskokeen matka koesalista tutkintoon arvosanaksi – ja saunan sytykkeeksi

Kun ylioppilaskokeen palauttaa lukion liikuntasalissa kokeen valvojalle, konseptit matkaavat oman koulun opettajan ja Helsingin Suvilahdessa sijaitsevan ylioppilastutkintolautakunnan toimiston kautta kokeen tarkastavalle sensorille.

infografiikka ylioppilaskokeiden arvioinnista abitreenien juttuun
infografiikka ylioppilaskokeiden arvioinnista abitreenien juttuun Kuva: Annukka Palmén-Väisänen/Yle kokeet,ylioppilaskirjoitukset,Ylioppilastutkintolautakunta,ylioppilastutkinto

Tiedot kuvaa varten on saatu ylioppilastutkintolautakunnan kansliasta ja YTL:n sensoreilta.

Lue lisää:

Lukiolaiset huomio, yo-kokeita arvosteleva sensorikin on vain ihminen!

Harva tuntee yo-kokeiden arviointia, jonka tekevät Abitreenien yo-koelähetyksissäkin vierailevat ylioppilastutkintolautakunnan sensorit. Abitreenit raottaa salaperäisyyden verhoa, kun kolme sensoria kertoo kiireiden keskellä, millaista kokeiden tarkastaminen on.


Lue lisää:

Koevastausten katoaminen ei enää huoleta – sähköinen yo-koe muutti sensorien arvostelu-urakan

Ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet saivat kritiikkiä muun muassa siitä, että ne eivät hyödyntäneet tarpeeksi digitaalisuuden mahdollisuuksia. On kuitenkin muistettava, että ylioppilaskoe on muutakin kuin itse koe ja koetilanne. Yo-kokeiden arvostelusta sähköistyminen teki heti paremman, kertoo sensori Eero Salmenkivi.

Kommentit

Artikkelit