Hyppää pääsisältöön

Kuka heistä on uusi Marco ja kenet Bjurström itse haluaisi BumtsiBumin juontajaksi? Spekulaatiot käyvät kuumina

Somessa esille nousseita juontajavaihtoehtoja ovat muun muassa vanhat tutut Roope Salminen ja Heikki Paasonen.

Onko uusi BumtsiBum-juontaja joku heistä? // Kuva: Kuvat: YleX, Annika Miettinen

Moni suomalainen koki eilen 18. lokakuuta tunneskaalan ääripäät: MTV kertoi rakastetun BumtsiBum-ohjelman palaavan ruutuun ensi keväänä – mutta ilman juontaja Marco Bjurstömiä. Bjurström toimi ohjelman juontajana vuodesta 1997 vuoteen 2005 – eli koko sen ajan, kun ohjelmaa esitettiin edellisen kerran.

Bjurströmin jääminen ohjelman ulkopuolelle kirpaisi sekä juontajaa että monia BumtsiBum-faneja: Bjurström kertoo YleX Aamun haastattelussa, että on saanut eilisen jälkeen tuhansia kannustavia viestejä ja kommentteja. Bjurström on törmännyt jopa adressiin, jossa vaaditaan häntä ohjelman juontajaksi.

- Kun niitä viestejä alkoi tulemaan ja [kun luki] niitä mielettömiä kirjoituksia, niin tuli kyllä kyynel silmään, Bjurström kertoo.

Miksi naminami-hokeman suomalaisten suuhun tuonut Bjurström syrjäytettiin juontajan paikalta? Bjurström kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että hänelle jäi tunne, että on liian vanha juontamaan ohjelmaa. Ikinuori viisikymppinen on asiasta eri mieltä.

- En koe itseni niin kauhean vanhaksi. Kyllä minulla voisi olla vielä ohjelmalle annettavaa, Bjurström sanoo.

"Kyllä minulla voisi olla vielä ohjelmalle annettavaa."― Marco Bjurström

Uutta juontajaa ei ole vielä paljastettu. Sosiaalisessa mediassa on ehditty jo spekuloida sitä, kuka laittaa Bjurstömin suuret saappaat jalkaan ja juontaa ohjelmaa ensi keväänä.

Mekin liitymme mukaan spekulaatioihin: onko BumtsiBumin uusi juontaja joku heistä?

Roope Salminen

Totta se on: Suomessa on vielä muutamia tv-ohjelmia, joissa Roope Salminen ei ole mukana. Tällä hetkellä hän vaikuttaa MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen -talk show -ohjelmassa. Salmisen musiikkitausta ja improvisaatiokyky huomioon ottaen hän olisi täsmävalinta BumtsiBumin uudeksi Marcoksi.

Mutta! Salminen on kommentoinut asiaa Marco Bjurströmin Facebook-seinän julkisessa keskustelussa. Mikäli Salmiseen on uskominen, hän ei tule olemaan ohjelman seuraava juontaja.

Kuvakaappaus Facebookista

Mikko Leppilampi & Heikki Paasonen

Nämä jätkät ovat vuosien saatossa juontaneet tv-uutisia lukuun ottamatta suunnilleen kaikkia mahdollisia suomalaisia tv-ohjelmia. Lisäksi molemmilla on taustaa myös musiikin parista: Leppilampi on julkaissut sooloalbumin vuonna 2006, Paasonen soittaa rumpuja Soma-yhtyeessä.

Kumpi tahansa heistä olisi varma valinta – mutta samalla hieman yllätyksetön. Näkyykö tekemisessä rutiini?

Juontamisen lisäksi Mikko Leppilampi on esiintynyt muun muassa 8-pallo-elokuvassa // Kuva: http://www.facebook.com/8palloelokuva

Juuso “Mäkkäri” Mäkilähde

YleX:n juontajana kannuksensa hankkinut Mäkkäri on siinä mielessä poikkeuksellinen moottoriturpa, että hän on aivan hirveän hauska. Hauskuuttaan hän ylläpitää Yle TV2:n Villi kortti -ohjelman panelistina.

Parhaillaan hän on esillä kahden eri Maikkarilta tulevan ohjelman juontajana: Mäkkäri tähdittää sekä Suomen surkeinta nikkaria että Sinulle on tullut postia -ohjelmaa. Tämä nostanee Mäkkärin mahdollisuuksia, sillä myös BumtsiBum tulee MTV-kanavalta.

Ilkka Villi

Ilkka Villi on tullut tutuksi televisiosarja- ja elokuvanäyttelijänä, mutta hän on sulattanut suomalaisten sydämet SuomiLoven juontajana.

Sukunimestään huolimatta rauhallisen oloinen Villi antaisi taatusti BumtsiBumin vieraille enemmän tilaa kuin vaikka Salminen. Se ei välttämättä ole mikään huono asia.

Ilkka Villi näyttelee suomalaisessa Nordic noir -sarja Sorjosessa. // Kuva: YleX

Jenni Pääskysaari

Radio- ja tv-juontajana ja -toimittajana tunnetulla Pääskysaarella on meriittiluettelossaan iso ase: hän on jo toiminut MTV-kanavalta tulevan musiikkiviihdeohjelman juontajana. Kaksi kautta Pop’n’Roll-ohjelmassa voi painaa vaakakupissa BumtsiBumin juontamisen suhteen.

Cristal Snow

Voisiko se olla Cristal Snow? Hänellä on vankka musiikki- ja esiintymistausta. Viihteen monitaituri on juontanut esimerkiksi Euroviisujen laulukilpailun semifinaalit vuonna 2015. Snow’n ja Petri Nygårdin Tripillä-ohjelmaa esitetään parhaillaan Fox-kanavalla.

Cristal Snow osallistui Uuden musiikin kilpailuun vuoden 2016 alussa. // Kuva: YleX / Elina Leino

Kysytään asiaa ohjelman vanhalta juontajalta: kenet Bjurström haluaisi nähdä BumtsiBumin juontajana?

- Marco Bjurströmin tietysti, Bjurström sanoo.

BumtsiBum nähdään keväällä MTV-kanavalla.

Lue myös:

Roope Salmista kiusattiin koulussa puhevian takia – nyt hän puuttuu koulukiusaamiseen improvisaation keinoin

YleX Ensinäyttö: Cristal Snow julistaa olevansa juuri niin homo kuin haluaa