Hyppää pääsisältöön

Lyhyitä ja keskilyhyitä ajatuksia, jotka tulivat päähän tälle

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Lyhyitä ja keskilyhyitä ajatuksia, jotka tulivat päähän:

Naisilla on aina harja.

Jos ollaan aavalla etelämerellä pelastusveneessä ja joku kysyy, että kellä olisi ongenkoukkuja, siimaa, haikarkotetta, vedentislausjärjestelmä, suolatabletteja, pemmikaania, valjaat valaalla ratsastamiseen, käkikello, Armeijan "verikauha"-suikka, juotostinaa, pylväskengät, gradu kesken, Taistelevat metsot -kuvakudos, pyyhkäisyelektronimikroskooppi, Bilteman luettelo, radiopuhelin, kourallinen hiomattomia timantteja, lyyra, eritasonojapuut, kopiokoneen värijauhesäiliö, äänirauta, vakstuuki tai anodi, niin naiset että "Mulla on tää harja."

Ja miehet että mulla on jano ja paha mieli.

Labradorinnoutaja kuulostaa konsonanttipitoisemmalta kuin onkaan.

Tuntuu mukavalta, kun saa oksaisen, hankalan pölkyn lopulta halki kirveellä. Klat!

(Kynsin hampain ei toivoakaan!)

“Kuomaseni” on kiva sana. ja “Kuulkaahan, kelpo mies -- ”.

Jos neljä ihmistä juoksisi päät kyyryssä neljältä kadulta plusmerkkiristeykseen, ja juoksisivat kukin kovan päänsä pahki toistensa koviin kalloihin, kaatuen tajuttomina maahan joka iikka, niin olisipa se kovin sääli.

Silti: kaikkea saattaa tapahtua! 

VAIKKA JO HUOMENNA!

Pitäisi olla kunnallisverosta alennus joillekin. Alennus tulisi semmoisille, joiden kodin paikannimi laitettuna sanan "Senkin" ja huutomerkin (!) välissä kuulostaa loukkaukselta.
"Senkin Helsinki!" ei kuulosta loukkaukselta. Mutta entä "Senkin Tohloppi!" Saati moni muu.

Mitä vasten kiusaa valtio näitä pahoilla nimillä, eikä edes anna alennusta kunnallisverosta. Antaisi jo!

Tukholman kaupunginkirjasto (sinne pääsee metrolla ja netillä) Odenplanilla on ylhäältä sylinterin muotoinen.

Ainakin yhdellä ruotsalaisella arkkitehdillä on siis ollut pyöreä viivoitin!

(Pyöreällä viivoittimella on hankala mitata matkaa, koska se näyttää leikkimiseltä, ja toimiston pomo huutaa niille, että ei tänne ole tultu leikkimään, tämä on virallinen ruotsalainen arkkitehtitoimisto, eikä mikään hourujen leikkitupa. [Mutta koska ollaan Ruotsissa, ja poliittisesti korrekteja, pomon sihteeri sanoo sille, että ei saa sanoa että hourujen leikkitupa. Pitää sanoa riksdagshuset. Haha. Snårt! Pier.])

Fluoriantimonihappo (HSbF6) on perkeleellistä ainetta.

Mutta ei ole purukumitakku tukassakaan mikään erityinen ilo. Että Jess! Paras päivä ikään!

Osin epäskarppi elk Soundcraftin mikseristä, johtohässäkkää.
Osin epäskarppi elk Soundcraftin mikseristä, johtohässäkkää. Kuva: MK: Vaikka hienosti itse kytkin, silti alkoi huutaa kiertoäänellä KchrrRRÖÖÖÖ (c) markus kajo mmxvi

Ennen oli mulla sellainen kuva, jossa oli Aku Ankan kaikki ilmeet.

Ei ole sitä kuvaa enää mulla.

Mistähän saisi kuvan, jossa olisi kaikki jonkun tietyn henkilön ilmeet.

(Olisi kiva katsoa ihmisten ilmeitä, kun ne katsovat sitä kuvaa.)

Kokouksessa jos toistuu joku sana, voi pitää tukkimiehen kirjanpitoa siitä. (Säilyy näennäinen mielekkyys.)

Jos haluaa iskeä veteen kädellään niin kovaa kuin ikinä jaksaa, kannattaa panna käsi nyrkkiin. Mutta jos haluaa iskeä alasimeen, kannattaa tehdä toisin päin.

(Eri alkuaineilla on eri juonet luonnon ihmeellisessä suunnitelmassa.)

Käärmeillä ja linnuilla on vilkkuluomet. Siksi ne eivät törmää toisiinsa, kääntyessään.

LYHYT ASIAKASKYSELY:

Ajattelen usein, että tuubasta tulisi savua tai höyryä:

( ) Täysin samaa mieltä
( ) Osittain samaa mieltä
( ) Ei osaa sanoa (tai jänishousu)
( ) Osittain eri mieltä
( ) Täysin eri mieltä

Kuona on merkillinen sana. Se kuulostaa jotenkin hauskalta, mutta jos kilpailussa olisi palkintona niin paljon kuonaa kuin takakonttiin mahtuu, ei saisi ylistystä sen pääpalkinnon keksinyt.

Mutta jos joku äiti sen voittaisi, lapsensa täyttämällä kilpailulipulla, niin sanoisi se äiti sille lapselle että "Tätä minä olen aina toivonut!"

Ja olisi se onnen päivä sille lapselle, ja siten myös äidille.

Ja isä hymyilisi ja pudistaisi päätään, kun lapioisi kuonaa rautalapiolla takakonttiin, ja välillä taputtaisi kasaa lapion lavalla tasaiseksi, että saadaan maksimäärä kyytiin.

Kun ennen oli joku heimo tai joku, semmoinen kuin “Skyytit”, niin jos olisi sanonut niille, että “Mitä Skunkit”, niin olisikohan ne käyneet päälle?

Jotkut hermostuu niin pienestä.

Ote Wikipediasta:

"Kreikkalaisen uskomuksen mukaan skyytit olivat maailman pohjoisin kansa: skyyttien valtakunta ulottui niiden seutujen rajoille, jossa satoi aina lunta. Maan takana oli Hyperborea, jossa aurinko nousi ja laski vain kerran vuodessa ja ihmiset elivät tuhatvuotiaiksi täydellisessä onnessa*."

(*Kuulostaa neuvostopropagandalta. Pyydän anteeksi jos tämä loukkaa propagandan ystäviä.)

Thor Heyerdahl kun väsäsi sen purjehdittavan kaislalautan, niin se pani sille nimeksi Kon-tiki.

Jos minä olisin saanut päättää, olisin laittanut sille nimeksi mieluummin vaikka Led Zeppelin, Tasmanian pussipiru, Glitch hop, Fluoriantimonihappo, Sex pistols tai Verjnuarmu. Kun Kon-tiki kuulostaa kököltä avaruus-scifi -sarjakuvan pääsankarin isältä.

Nykyiset konduktöörinpihdit eivät ole mitään entisiin verrattuna! Se on kuin vertaisi 70-luvun kunnon mättö-Ludwigeja ekoihin sähkörumpuihin - mielettömää!

Samanpituisa naruja käytettäessä niputtaisi laihoja, juopuneita puhalinmuusikkoja paljon enemmän kuin lihavia juopuneita puhalinmuusikkoja.

Kumpia kannattaa tavoitella, riippuu siitä, saako maksun pääluvun vai painon mukaan.

Tampereella on semmoinen kuin Turtola. Minkähän takia ne on turtia siellä?

(Sää?? Jotakin terveyskaupan kemikaalia juomavedessä? Maasäteily? Kirous?)

Pienten ruskeiden pahvirasioiden hyllyn perustaminen

Historia:

Minulla oli ensin 1 ruskea pahvirasia. Siinä oli toimitettu jotain ruuveja. Laitoin sen kirjahyllyn yhdelle tyhjälle hyllylle, joka vahingossa syntyi, kun siirsin kirjoja täydeltä hyllyltä muualle.
Myöhemmin ilmeni toinen pieni ruskea pahvirasia. Siinä oli toimitettu jokin vaihtoehtoinen liintätätapa jollekin elektromekaaniselle systeemille. Rasia oli hieman suurempi kuin edellinen, mutta silti edelleen pieni. Laitoin sen kirjahyllyyn edellisen pienen ruskean pahvirasian viereen. Päätin nimetä hyllyn pienten ruskeiden pahvirasioiden hyllyksi.

Nykytilanne ja hieman tulevaisuudesta:

En ole millään muotoa keräilijäihminen, mutta ilahduin, kun täysin tuottamuksellisesti löysin kolmannen pienen, ruskean pahvirasian. Oli ilmiselvää, mihin sen laittaisin!
Koska en ole keräilijä, en koeta haalia pieniä ruskeita pahvirasioita niiden hyllyyn kodissani, vaan tulkoon niitä luontevasti kun ovat tullakseen.

(Ei pidä pakoittaa tutkainta.)

Taidan juoda teetä pahvirasiahyllyni ja sen kolmen nykyasukkaan kunniaksi! Eläköön ja kukoistakoon se mielenrauha, jota niiden katselu suo!

Kahdesta kumipuusta ja riippumatosta voisi tehdä über-ritsan. (Tai ulkokätkyen kuorsaavalle, paksulle sukulaissedälle.)

Ja ritsasta plus pienestä palasesta samettia saisi oravanpesään kätkyen oravanpoikaselle. Pesän oviaukosta heiluttaisi sitä pumpulipuikolla, kun emo on kiireinen. Unimusiikiksi sopisi vaikka: https://www.youtube.com/watch?v=uT3SBzmDxGk )

Voi oravanpoikasetkin kaivata raikasta musiikkivaihtelua.

(Minäkin sain - ja naapurit - raikasta musiikkivaihtelua yhtenä yönä klo 04.22, kun en tiennyt että ämyrit olivat täysillä ja tuli virhenappulaation seurauksena sellainen matala feedbackääni 160 dB voimakkuudella: KrrrrchhhrrRÖÖÖ! Ette voi järjellä ymmärtää miten paha oli se ääni. Patterista löysin äskettäin maalittoman kohdan: se ääni varmaan maaliin riisti! Vieläkin, 2 viikon perästä, peloittaa se ääni tätä!)

Toivoo:

Yksi monten puolesta

Kommentit
 • Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

  Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

  ...Emme jääneet odottamaan, kirjoittaako täti vastaan, että on saanut tiedon matkastani, ja että olisiko hän ylipäätään edes kotona tuolloin. Ei näet ollut mitään syytä, miksi täti ei olisi ollut maisemissa. Hänhän asui kotonaan. Miksei hän siis olisi siellä! Ja sitäpaitsi minä en halunnut odotella korttien postittumista päiväkaupalla.

 • Markus Kajo: Asiaa naisten pulista

  Hyvyys, pahuus palkitaan vain saduissa?

  "...Ja luonto uhkaa kostolla, jos vielä sitä hiilletään, tai vaikka ei edes lisää hiillettäisi! Luulisi, että edes luonto on meidän puolella, ilmasto ihmisten ilona ilmaiseksi, mutta ei."

 • Ennen, nyt ja kohta!

  Markus Kajo miettii 40 vuottaan Ylessä, ja ensi vuotea, mm.

  Muistaakseni oli maanantai kun aloitin Ylen palveluksessa 80-luvun alussa, joten on ihan soveliasta, että lopetan perjantaina. Ei tule keskeneräisiä työviikkoja uralle suotta.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Markus Kajo: Ennen kuin oli "mitään", oli jo sentään jotain.

  Mikä toimi nettitrivian esiasteena, miettii M. Kajo.

  ...Emme jääneet odottamaan, kirjoittaako täti vastaan, että on saanut tiedon matkastani, ja että olisiko hän ylipäätään edes kotona tuolloin. Ei näet ollut mitään syytä, miksi täti ei olisi ollut maisemissa. Hänhän asui kotonaan. Miksei hän siis olisi siellä! Ja sitäpaitsi minä en halunnut odotella korttien postittumista päiväkaupalla.

 • Markus Kajo: Asiaa naisten pulista

  Hyvyys, pahuus palkitaan vain saduissa?

  "...Ja luonto uhkaa kostolla, jos vielä sitä hiilletään, tai vaikka ei edes lisää hiillettäisi! Luulisi, että edes luonto on meidän puolella, ilmasto ihmisten ilona ilmaiseksi, mutta ei."

 • Ennen, nyt ja kohta!

  Markus Kajo miettii 40 vuottaan Ylessä, ja ensi vuotea, mm.

  Muistaakseni oli maanantai kun aloitin Ylen palveluksessa 80-luvun alussa, joten on ihan soveliasta, että lopetan perjantaina. Ei tule keskeneräisiä työviikkoja uralle suotta.

 • Kultainen noutaja

  Opettavaisen tarinan kansalle nosti esiin Kajo.

  "...Ahneuksissaan mies saunoi itsensä henkihieveriin. Liian kova konsti se selvästi oli, pakkosaunonta, mietti hän..."

 • Käynti pienenä

  Soittoa ja tapahtumia mielen sisällä, pääasiassa.

  Olo on kuin koira murisisi jossain. Tai murisisi jokin paljon pahemepi. Paholainen, seitinohuen ulottuvuuksienvälisen suihkuverhon takana murisisi vaikka.

 • Kelluessaan

  Mielihavaintoja veden piirissä ollessa

  Vesi oli suolatonta, ja siksi välillä kirveli nenässä. Paradoksaalista oli se, että kirveli juuri suolattomuus, eikä -lallisuus, kuten maallikko helposti luulisi.

 • Tyhmä jo pienenä

  Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

  "Jos ei lasketa sitä, että aikuisessa ihmisessä on lihaa ja luuta enemmän kuin lapsessa, ja laajempi nahka-osa hänellä kuin silkohapsena oli, niin melko vähän muuttuu ihminen elämänsä aikana..."