Hyppää pääsisältöön

Luottomies

Komediasarja kertoo Juha "Juhis" Kosken (Kari Ketonen) ja Tommi Mäkinen-Renwallin (Antti Luusuaniemi) elämästä tuoreina naapuruksina. Miehet ajautuvat arkisissa haasteissaan liian pitkälle johtaviin lopputuloksiin.
Tommi ja Juhis ovatkin haluamattaan usein kiusallisissa noloissa tilanteissa, joissa he joutuvat valitsemaan toisen kahdesta huonosta vaihtoehdosta. Ohjaus: Lauri Nurkse Käsikirjoitus: Lauri Nurkse, Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi.
Koko sarja julkaistaan Yle Areenassa 11.11.2016.

Mitä käsikirjoittajat Lauri Nurkse, Antti Luusuaniemi ja Kari Ketonen ajattelevat komediasta, esikuvistaan ja omasta naurustaan? Kysytäänpäs.

Tämän komedian olisin halunnut tehdä, tässä komediassa olisin halunnut olla mukana?

Lauri Nurkse:

Olisin halunnut olla mukana tekemässä Seinfeld -sarjaa, koska sen vaivattoman oloiset tarinat ovat niin hienosti rakennettu.

Kari Ketonen:

Frendit. Olisin ollut se kuudes frendi, joka on fiksuin ja komein. Ja hauskin. Ja pisin.

Antti Luusuaniemi:

Benny Hill Show'ssa olisin halunnut olla mukana. Samoin 30Rock ja Modern Family. Little Britainhan on tietty mun kynästä.

Kaikkien aikojen paras komediallinen hahmo televisiossa, ja miksi?

Kari Ketonen:

Antti Holma. Kunpa tuota hahmoa esittänyt nero tulisi vihdoin esiin ja voisimme kysyä häneltä, kuinka tuo hahmo oikein syntyi.

Antti Luusuaniemi:

I am only gay in this village (Little Britain), eli Daffyd Thomas. Se on huikea hahmo vähemmistöön kuuluvasta miehestä, joka on ennakkoluuloisempi kuin kukaan muu.

Lauri Nurkse:

On tosi monia rakkaita komediahahmoja, joiden pariin palaan, kuten Homer Simpson, Solsidanin Ove Sundberg, Kumman Kaan Anne ja Ellu. Herkullisissa hahmoissa viehättää heidän ristiriitansa, tapa toimia, katsoa maailmaa ja olla maailmassa - ja luonnollisesti taitavan näyttelijän maaginen kyky muuttaa herkullisesti kirjoitettu hahmo eläväksi ja reagoivaksi olennoksi. Mutta mun kaikkien aikojen suosikkihahmo on Konttori -sarjan David Brent.

Mikä saa sut nauramaan? Mille tänään nauroit?

Antti Luusuaniemi:

Omat jutut

Lauri Nurkse:

Ihmisten ehdottomuus saa mut nauramaan. Ja pierut.

Kari Ketonen:

Esimerkiksi tänään aamulla katsoin ulos ikkunasta ja näin lehden putoavan puusta. Nauroin kaksikymmentä minuuttia yhtä soittoa kaiken rajallisuudelle ja mielettömyydelle kunnes havaduin siihen, että puuro kiehui liedelle. Nauru loppui. Alkoi siivoaminen. Niin tyypillistä. Niin zeniä.

Mikä on tärkeintä komedian tekemisessä?

Kari Ketonen:

Se, että yleisö nauraa. Mikäli yleisö ei naura, voidaan hyvällä syyllä kysyä, ollaanko tässä tekemässä komediaa vai mahdollisesti jotain ihan muuta, mitä?

Antti Luusuaniemi:

Tosissaan tekeminen

Lauri Nurkse:

Yhdessä heittäytyminen

Mikä Tommin ja Juhiksen hahmoissa on surullisinta/hauskinta?

Lauri Nurkse:

Mua naurattaa eniten Juhiksessa ja Tommissa hetket, joissa he tajuavat ettei hommat menneet nyt ihan nappiin. He tajuavat sen, mutta silti he ajautuvat niihin tilanteisiin uudestaan ja uudestaan. Surullisinta, mutta sarjan kannalta ehdottoman tarpeellista, on heidän kyvyttömyys muuttaa käytöstään.

Kari Ketonen:

Hauskinta ja samalla traagisinta on sieltä Tommin silmistä katsova Lusu (Antti Luusuaniemi), joka on eilen juonut taas puolitoista pulloa roseeta "vahingossa" ja yrittää epätoivoisesti näyttää siltä että homma on hanskassa.

Antti Luusuaniemi:

Hauskinta on Juhiksen villatakki ja surullisinta samainen villatakki

Hello our non-speaking audience! You can watch all the episodes with English subtitles. Nice service, isn't it?

Wingman (Luottomies) with English Subtitles

Kommentit