Hyppää pääsisältöön

Rokumentti-festivaali julkisti ohjelmistonsa: luvassa kunnianosoitus Princelle ja Oasis-historiikki Supersonic

Rokumentin elokuvaohjelmistossa juhlitaan myös 40-vuotiasta punkia.

Kehuttu Oasis-historiikki Supersonic nähdään myös Joensuussa. // Kuva: Prmokuva: Rokumentti

Suomen suurin musiikkielokuvafestivaali Rokumentti on julkaissut elokuvaohjelmistonsa. Joensuussa marraskuussa järjestettävän festivaalin avaa Cannesissa ensi-iltansa saanut Jim Jarmuschin ohjaama dokumenttielokuva Gimme Danger. Rokumentin puolestaan päättää edesmennyttä Princeä kunnioittava sing-along-näytös Purple Rain -klassikkoelokuvasta. Ohjelmiston muihin tärppeihin kuuluvat myös tuore Oasis-historiikki Supersonic, Japanin suurimmista metalliyhtyeestä kertova We Are X sekä Mika Rätön esikoisohjaus Samurai Rauni Reposaarelainen.

Kahdettatoista kertaa järjestettävässä Rokumentissa juhlitaan punkin 40-vuotiasta historiaa. Jarmuschin The Stoogesista kertovan Gimme Dangerin lisäksi festivaalilla valotetaan muun muassa Fat Wreck Chords -levy-yhtiön tarinaa, Bad Brainsin laulajan Paul Hudsonin ja Wilko Johnsonin kohtaloita sekä Jyväskylän punkhistoriaa. Lisäksi festivaalilla esitetään harvinaisessa näytöksessä punkklassikko The Decline of the Western Civilization.

Kaikkiaan Rokumentin ohjelmistossa on yli 50 elokuvaa. Rokumentti järjestetään Joensuussa 16. – 20.11.2016. Festivaalin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 31. lokakuuta.

Lue myös:

Princen kuolemasta uutta tietoa – lääkepurkkeja oli merkitty väärin

Brittipopin riitapukarit Damon Albarn ja Noel Gallagher yhdessä lavalla