Hyppää pääsisältöön

Eronnut bloggari Esko Kyrö: En koskaan uskonut sanovani lapselle, että "tämä on isin koti"

Bloggaaja Esko Kyrö lapsensa kanssa.
Bloggaaja Esko Kyrö lapsensa kanssa. Kuva: Esko Kyrön perhealbumi esko kyrö

Alkuvuodesta vaimostaan eronnut E20-blogin Esko Kyrö opettelee uutta arkea vuorotellen yksin ja vuorotellen viisivuotiaan tyttärensä kanssa. Aluksi ero meinasi murskata miehen, mutta vähitellen pahimmat haavat ovat umpeutuneet. Nyt Kyröä mietityttääkin, miten hän onnistuu uudessa tilanteessa isänä. Kyrö on Marja Hintikka Liven tähtibloggarina TV2:ssa maanantaina 24.10. klo 21, kun aiheena on ero.

Nimi... Esko Kyrö.

Perhetilanne... Eronnut yhden viisivuotiaan isä.

Vanhempana olen... Hassutteleva, herkkä, rakastava ja ajoittain ihan liian helposti pikkusormen ympärille kietoutuva periksiantaja.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on... Iskostaa lapselle ajattelumalli, että tekemällä toisille hyvää, saat sitä varmasti takaisin. Usko itseesi ja tee aina parhaasi oman tasosi mukaisesti. Ole kiltti, äläkä anna periksi. Olet ihana ja sinua rakastetaan ihan täysillä!

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Kuinka täysin nollapisteestä lähteneestä nuoresta miehestä on kasvanut ihan tosissaan otettava isä.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä... Aamupalastani.

Menetän hermoni kun... Luovun aamupalastani ja lelupäivälelu unohtuu. Verensokerit alhaalla, kauhea kiire ja pakollinen U-käännös. Menetän hermoni lähinnä omaan huolimattomuuteeni.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen... Tämä on isin koti.

Silloin kun lapsi ei näe... Syön salaa karkkia yhteisestä karkkikaapistamme.

Kun saan lapsen illalla nukkumaan... Olen niin väsynyt, että usein nukahdan itsekin. Ajoittain kirjoittelen.

Ärsyttävintä lapsissa on... Miksi aina pitää viedä kädestä juuri se lelu, jonka kaveri siinä leikissä on valinnut? Ehkä ilmenee enemmän pienemmillä lapsilla.

Hauskinta lasten kanssa on... Katsoa heidän kehittymistään, yleinen hassuttelu ja arkinen touhuaminen.

Vanhempana minua pelottaa eniten... Että lapselleni sattuisi jotain. En pystyisi täyttämään onnistuneesti omaa uudenlaista vanhemmuuttani.

Lue myös Eskon oma kirjoitus erosta.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.