Hyppää pääsisältöön

Laulaja Mira Luoti: Arjessa on mahdoton muistaa kaikkea

Muusikko Mira Luoti ja lapset
Muusikko Mira Luoti ja lapset Kuva: Mira Luoti mira luoti

Juuri ensimmäisen soololevynsä julkaissut laulaja Mira Luoti elää kiireistä uusperheen elämää. Perheeseen kuuluvat Luodin kaksi lasta aiemmasta liitosta, puoliso Mika Haapasalon kaksi lasta aiemmasta liitosta ja yksi pariskunnan yhteinen lapsi. Kun Luoti perusti perheen ensimmäisen kerran, hänellä oli kiire saada kerralla koko setti: lapset ja häät. Vaikka liitto päättyi eroon, Luoti ei pidä sitä epäonnistumisena – päinvastoin. Ero opetti sen, että suhteeseen kannattaa panostaa. Luoti on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:lla maanantaina 24.10. klo 21, kun aiheena on ero lapsiperheessä.

Nimi: Mira Luoti

Perhetilanne: Uusioperhe.

Vanhempana olen… (Kysyy lapseltaan) Kivannäköinen. Sanotaan, että mä oon jämpti mutta hauska.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on… Luoda lapsista luottavaisia, itsenäisiä ja omatoimisia omia itsejään. He saavat itse valita, mitä haluavat tehdä ja millaisia olla.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Oma huono muisti. Miten mä voin muistaa kaiken? Mulla pääsee hirvee itku, jos joku hammaslääkäriaika unohtuu tai pyykit jää pesukoneeseen.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Lapset tulee aina ensin, kaikesta muusta voin luopua. Sovitut keikat hoidan, mutta muuten lapset tulee aina ekana.

Menetän hermoni kun… Siinä vaiheessa kun kämppä on sikin sokin ja on hirvee huuto. Tai kun lapsi yhtäkkiä syö väriliituja. Olen vähän herkillä ja ylireagoin helposti, koska lasten kanssa on ollut kaikenlaista.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen… Kirosanat on ehkä sellaisia, että yritän niitä arjessa välttää, mutta kyllä ne aina jostain tulee.

Silloin kun lapsi ei näe... En syö enää karkkia, mutta silloin kun söin, pöllin lasten karkit.

Kun saan lapset illalla nukkumaan... Nukun. Nukahdan usein jo ennen lapsia.

Ärsyttävintä lapsissa on… Se on niin iästä kiinni, mut ehkä se kun joku tekee tahallaan väärin. Esim. lyö toista.

Hauskinta lasten kanssa on… Ulkoilu, kokkailu ja pelailu. Ihan kaikki mihin panostaa ja tekee oikeesti niiden kanssa.

Vanhemmuudessa minua pelottaa eniten…. Ajattelin aikaisemmin, että lapsen menettäminen. Voiko sellaisesta toipua? Mutta enää en halua elää pelon kanssa.

Lisää ohjelmasta

Erobileet. Nainen ja ilmapallo.
Erobileet. Nainen ja ilmapallo. Kuva: stocksnap.io marja hintikka live
Pariskunta sohvalla.
Pariskunta sohvalla. Kuva: Wilma Ruohisto / Hans Weckman puhekoulu
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.