Hyppää pääsisältöön

MHL yllätti muusikon urasta haaveilevan äidin - laulaja Irina kuunteli demon ja kehui laulutaitoja

Anni Mesilaakso on nuori äiti, joka unelmoi laulajan ammatista. Hän kuitenkin pelkää haaveen tavoittelua lasten takia. Ystävät päättivät yllättää Annin MHL:n avulla ja osana yllätystä Annin demo päätyi laulaja Irinan kuunneltavaksi. Kuuntele sinäkin Annin demo, joka löytyy jutun loppupuolelta.

Anni Mesilaakson jokaista lihasta särkee työviikon jälkeen. 25-vuotias kahden lapsen äiti kantaa ja asettelee työkseen kiviä kivikoreihin.

– Ekat pari viikkoa olivat fyysisesti niin rankkoja, että istuin vain iltaisin saunassa ja toivoin jääväni henkiin, hento nuori nainen nauraa.

Anni muutti Ouluun avioeron jälkeen, ja asuu nyt yksin kaksi- ja neljävuotiaiden poikiensa kanssa. Entiseen kotikaupunkiin Tornioon jäivät sukulaiset ja ystävät. Anni pyörittää arkea yksin, ilman tukiverkkoja.

– Rehellisesti sanottuna välillä on raskasta ja väsyttää, mutta jotenkin pojat on vaan ihania ja ne tuo niin paljon iloa siihen arkeen, että ei se tunnu niin raskaalta. Olen myös tottunut siihen, että ohjat ovat omissa käsissäni.

Anni Mesilaakso
Anni Mesilaakso on kokeillut kymmeniä ammatteja. Anni Mesilaakso Kuva: Yle/Mikko Kilpinen marja hintikka live

Anni Mesilaakso haluaa ansaita itse elantonsa

Kivien kantaminen ei ole Annille unelmatyö, mutta rahat elämiseen on hankittava jostain.

– Tukien varassa eläminen olisi taloudellisesti kannattavampaa, mutta minulle on tärkeää että elätän itse perheeni.

Anni on toiminut siivoojana, maalarina, leipomoavustajana, lehdenjakajana, henkilökohtaisena avustajana, omaishoitajana, kassatyöntekijänä, keikkatarjoilijana, raksahommissa ja perhepäivähoitajana.

– Olen hakenut ihan kaikkea ja ottanut vastaan kaiken mitä on tarjottu. En osaa arvioida onko työllistyminen täällä helppoa vai vaikeaa, mutta en ole ollut hetkeäkään työttömänä.

Nuorena avioitunut Anni Mesilaakso hankki ensin ammattikoulusta pintakäsittelijän perustutkinnon. Sen jälkeen hän opiskeli fysioterapeutiksi, mutta opinnot jäivät kesken kun vanhin poika syntyi.

– Kävin myös lauluntekijä-kurssin Lappiassa, ja nyt opiskelen töiden ohella elokuvatuotantoa Helsinki Design Schoolissa.

Intohimona musiikki

Anni Mesilaakso
Heikki Soini välittää Annille muusikko Irina Saaren terveiset Anni Mesilaakso Kuva: Yle/Mikko Kilpinen marja hintikka live

Musiikin tekeminen on Annille tärkeä henkireikä. Hän kertoo musisoivansa yhdessä lasten kanssa, mutta tarvitsevansa myös rauhallista aikaa musiikin luomiseen.

– Yritän keskittyä musiikkiini kun lapset ovat menneet nukkumaan, mutta aina se ei onnistu. Joskus olen niin väsynyt, että nukahdan lapsia nukuttaessani lattialle kaikki vaatteet päällä ja naama pesemättä.

Laulamisessa Annille on tärkeintä tunteen välittäminen.

– On ihanaa ja vaativaa yrittää saada kuulija tuntemaan samoja tunteita kuin itse koen.

Anni haluaisi tulevaisuudessa työllistää itsensä musiikintekijänä, mutta perheen ja vaativan työn yhdistäminen askarruttaa.

– Lapset ovat tärkeintä elämässäni ja varmasti parasta mitä minulle on tapahtunut. Yritän tehdä kaikki valintani niin, että lapset kärsisivät mahdollisimman vähän. Jos olisin esiintyvä artisti, joutuisin olemaan tosi paljon poissa kotoa. Aluksi rahaa ei juuri tulisi, eikä ole takeita että tulisi koskaan, Anni pohdiskelee.

Irina Saari ja Anni Mesilaakso
Irina Saari kuunteli Annin demon Irina Saari ja Anni Mesilaakso Kuva: Yle/Mikko Kilpinen marja hintikka live

MHL:n Heikki Soini kuuntelutti Annin demon muusikko Irina Saarella. Sinäkin pääset kuuntelemaan demon tästä:

– Laulaa osaat ainakin, sulla on kaunis ääni. Biisistä tuli hyvä fiilis!, kommentoi Irina.

Annikaan ei ole valmis luopumaan omista tavoitteistaan lasten takia.

– Eniten toivon lapsilleni sitä, että he saavat elämässään toteuttaa omia unelmia ja tehdä sitä mistä itse nauttivat. Tavallaan olisi huijausta, että opetan näin, mutta itse en tee niin. Ehkä minun pitäisi esimerkkinä näyttää, että voi elää perhe-elämää ja silti tavoitella omia unelmiaan.

Katso video Annin yllätyspäivästä jutun alusta!

Edit: 26.10.2016 Tarkennettu Anni Mesilaakson huoltajuusstatusta.

MHL yllättää

Lisää ohjelmasta

Erobileet. Nainen ja ilmapallo.
Erobileet. Nainen ja ilmapallo. Kuva: stocksnap.io marja hintikka live
Pariskunta sohvalla.
Pariskunta sohvalla. Kuva: Wilma Ruohisto / Hans Weckman puhekoulu
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.